Smochinele, surse de calciu şi potasiu

 Util pentru sănătate:

Smochinele au cel mai mare conţinut de fibre dietetice dintre toate fructele, alunele sau vegetalele uzuale. Conţinutul de fibră dietetică este cu 40% mai mare decît al pieliţei stafidelor, şi cu pîna la 1000% mai mult calciu decît alte fructe obişnuite. La greutate egală, au un conţinut de calciu chiar mai mare decît al laptelui integral.

Aceste fructe au un conţinut de potasiu cu peste 50% mai mare decît al bananelor(considerate in general cea mai bună sursă de potasiu), un continut de proteină vegetală de aproape două ori mai mare decît alte fructe uscate, şi de peste zece ori mai mare decît majoritatea fructelor proaspete. Conţin un procent ridicat de zaharuri naturale uşor digerabile, ca glucoza şi fructoza, şi minerale, inclusiv oligoelemente, cu mult mai multe decît fructele obişnuite.

Nivelul redus de calorii/gram de fibră dietetica le recomandă în cure şi în plus, faţă de alte fructe, avînd un conţinut mare de fibră pectică, smochinele ajută corpul să înlăture reziduurile toxice şi reduce nivelul colesterolului.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.