Șieul digital: Parteneriate pentru educație

primim la redacție

Asociația Șieuana organizează proiectul ,,ȘI EU digital”, finanțat prin programul Start ONG, lansat de Kaufland Romania și implementat de asociația Act for Tomorrow, având ca beneficiar Școala Gimnazială Șieu.
Unul dintre domeniile în care tehnologia își aduce aportul într-o manierǎ beneficǎ este sistemul educaţional. Iar în școli este normal și necesar sǎ ţinem pasul cu tehnologia și sǎ ne adaptǎm prezentului.
De ceva timp, metodele moderne de predare și ancorarea elevilor din ce în ce mai mult în realitatea virtualǎ sunt prezente și în sǎlile de clasǎ de la Școala Gimnazialǎ Șieu, astfel cǎ putem cu tǎrie afirma cǎ tehnologia este „la ea acasǎ”.
Cu toții știm că școala învață copilul multe cunoștințe utile, cum să se obișnuiască cu anumite cerințe și realități sociale, însǎ educația în familie constituie prima școală a copilului, partea cea mai importantă a pregătirii lui pentru viața socială și productivă. Astfel, școala noastrǎ acordǎ an de an o importanţǎ deosebitǎ parteneriatului școalǎ-familie. Familia trebuie să fie prima instituție socială care se preocupă de asigurarea condițiilor necesare dezvoltării normale a copilului. Școala și familia sunt cei doi poli de rezistență ai educației , care contribuie prin mijloace specifice la formarea tinerilor.

Odată cu începerea studilor, copilul trăiește în două lumi diferite: una a familiei, colorată încă de afectivitatea primei copilării, cealaltă, a școlii, încărcată de noi reguli și de promisiunile viitorului, la fel de importante. Dacă aceste medii educaționale se completează și se susțin, ele asigură într-o mare măsură buna integrarea copilului în activitatea școlară și, pe plan mai general, în viața socială. Obiectivul cel mai important al colaborării dintre școală și familie în perioada școlarității mici îl reprezintă susținerea eforturilor copilului pentru ca acesta să dobândească primele instrumente ale muncii intelectuale și să obțină succesul școlar. Clasa reprezintă pentru elevi al doilea mediu de socializare, după familie. Aici elevul va trăi și experimenta, va învăța deprinderi sociale necesare pentru viață.
Din dorinţa obţinerii unui profil al absolventului de gimnaziu performant și pregǎtit evoluţiei societǎţii actuale, Asociaţia de Pǎrinţi „Șieuana” a venit în sprijinul realizǎrii acestor obiective mǎreţe. Astfel, empatizând cu dascǎlii și nevoile instituţiei în care copiii lor învaţǎ, au înţeles cǎ lucrul în echipǎ și colaborarea în scopul modernizǎrii procesului educativ, nu fac altceva decât sǎ dezvolte în elevii noștri încrederea în sine, autocunoașterea și sǎ le ofere acestora experienţe valoroase de învǎţare.
Un absolvent de gimnaziu pregǎtit sǎ se integreze cu succes intr-un nivel superior de învǎţǎmânt este ţelul școlii noastre, astfel cǎ orele petrecute în laboratoarele utilate își lasǎ amprenta asupra elevilor noștri.
Așdar, un real parteneriat între școală şi familie nu reprezintă o simplă coală de hârtie semnată de părinte şi director, este relaţia activă, de implicare reciprocă, este bucuria şi tristeţea, este succesul şi eşecul, este zbaterea şi rezultatul din care beneficiarul este copilul.

Copilul – o taină pe care întâi trebuie să ne dorim să o descifrăm şi apoi să lucrăm neîntrerupt pentru asta, părinţi şi profesori. Trebuie să-l înţelegem, ca apoi să se înţeleagă pe sine şi lumea în care trăieşte.

Start ONG este un program lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educație, sănătate, mediu, social și cultură. Valoarea totală a programului este 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară destinat ONG-urilor tinere, instituțiilor non-administrative și grupurilor informale/de inițiativă.

German Simona-Monica, Școala Gimnazială Șieu
Șaloschi Adina-Andrada, Asociația Șieuana

Comentarii

Felicitari!

Felicitari!

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.