În România, una din cinci fete și unul din nouă băieți sunt abuzați sexual până la vârsta de 18 ani/, spune Cristina Iurișniți

comunicat de presă USR BN

 Deputatul USR de BN, Cristina Iurișniți se adresează Ministrului Justiției, încă o dată!

 


”În calitate de deputat și membră în Comisia specială de anchetă pentru copii dispăruți, abuzați și traficați, solicit încă o dată ministrului Justiției Cătălin Predoiu și Procurorului General să repartizeze oameni pregătiți în anchetele cu agresori sexuali!
Instruirea polițiștilor și a procurorilor este esențială și prioritară, în contextul în care cadrul legislativ s-a îmbunătățit, pedepsele pentru agresori s-au mărit, iar în momentul actual avem un registru oficial al agresorilor sexuali, conform legislației europene.
În luna iunie 2020 am trimis ministrului Justiției si Procurorului General o interpelare parlamentară pe această temă care a devenit o dramă în România. Răspunsul a fost dezamăgitor! Zeci de cazuri mediatizate și sute de cazuri care nu sunt făcute publice sunt tratate cu incompetență și indiferență de către poliție sau procurori.
Am aflat din răspunsul oficial primit că, potrivit Ordinului de ministru nr. 294 din 5 decembrie 2018, s-a constituit o rețea națională de procurori specializați în instrumentarea cauzelor cu minori. Această rețea nu a făcut nimic eficient pentru minorii victime ale violenței sexuale, ale agresiunilor și traficului de minori.
Am văzut cu toții în spațiul public abuzuri, agresiuni sexuale asupra minorilor cu pedepse minime, cu suspendare, polițiști care nu și-au făcut datoria, procurori care au favorizat agresorii. Cazul Caracal a terifiat România și încă nu avem o schimbare radicală, autorități eficiente și puternice care să vină în sprijinul victimelor”, potrivit comunicatului remis presei.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.