Proprietarii de păduri private fac greva foamei în fața CEDO, în timp ce mafia politrucilor, în complicitate cu Mafia Lemnului, rade pădurile României?


Ticăloșia oficialilor români, s-a văzut în aceste zile, se pare că nu are limite! După Crevedia românii ar trebui să își ia lumea-n cap și să lase totul baltă? Dar, se pare că, exact asta așteaptă ticăloșii din partide, Parlament și instituțiile abilitate cu siguranța și protecția românilor, cu administrația locală și mai ales cu controlul respectării legilor și a bunei administrări a banului public, românesc sau de proveniență europeană. Ca românii să plece masiv din țara lor pentru ca resursele să rămână, ca niște vaci de muls, pentru clientela struțocămilei, care s-a intalat la butoane: PSDNL! Să le rămână lor toată România?!


Un cod silvic în care actele de prorietate nu sunt recunoscute, iar proprietarilor li se interzice să între în propriile păduri, se pregătește în subteranele puterii. De ce? Pentru ca grupurile infracționale să poată ”drujbi” în voie, iar proprietarii de drept să bată drumurile la CEDO sau să își ia lumea în cap, precum milioanele de români din Diaspora. De aceea?


Semnalam încă de ieri faptul că, mai mulți borșeni și bârgăoani pichetează sediul CEDO, din Strasbourg, Franța. Adică, ultima redută a apărării drepturilor omului, acolo unde românii, călcați în picioare de tot felul de funcționari corupți, de politruci analfabeți și de silvicultori supraîmbogățiți din jefuirea pădurilor private sau de stat, din țară, au apelat și încă mai apelează cu speranța că, măcar la CEDO li va face drepatate. Și, CEDO, acolo unde (in) Justiția românească le-a călcat în picioare drepturile, consființite prin Conveție a dat câștig de cauză reclamanților!
Așa a fost și în cazul composesorilor de la Borșa, când, aproape cu un an în urmă, pe 8 noiembrie, CEDO a dat prima decizie prin care a stipulat condamnarea Statului Român, în dosarul Borșa și, a cerut pe ton dur urgentarea tuturor dosarelor de retrocedare aflate pe rolul diferitelor instanțe din România, care, așa cum știm cu probe, au lungit retrocedarea de mai bine de 20 de ani, doar doar se vor plictisi solicitanții sau vor pleca la Domnul și nu va mai avea cine să ceară DREPTUL DE PROPRIETATE! Iar acesta va rămâne de furat la politruci și mafioții lor nesătui! A căror butoane sunt?


Numai că, socoteala ticăloșilor din România, deveniți, care primari, care parlamentari, care șefi de partide, care președinți nu s-a potrivit cu rezistența unor români, ca cei de la BORȘA sau cei de pe Valea Bârgăului, mânați din ”urmă” de sufletele moșilor și strămoșilor care au murit pentru ca ei să aibă cu ce își purta irezii la școli, dar mai ales pentru ca România să poate sta cu fruntea sus în EUROPA și în LUME, opunând hoardelor de delatori și năvălitori, intelectuali bine pregătiți și în unele cazuri mai competenți decât ai multor state cu democrații consolidate, de veacuri.


Este Borșa nodul gordian al retrocedărilor din România? De ce se tem guvernanții românii? De adevăr sau de pușcărie?


Problema retrocedării terenurilor naționalizate abuziv de comuniști, indiferent că au fost suprafețe agricole, păduri, terenuri intravilane, case, vile, fabrici și uzine, începând cu 1947, după ce au fost instalați la putere cu tancurile sovietice, a fost de la bun început greu de înghițit, după 1989, de ciracii lui Ion Iliescu, ai lui Adrian Năstase, Ponta și acum de cei ai fostului gonac al teroristului arab, Omar Hayssam, ajuns în politica mare, precum un ”porumbel” scos din jobenul pesede: Marcel Ciolacu! De ce? Simplu! Pentru că, după ce au confiscat averile fruntașilor liberali, țărăniști și ai patronilor marii industrii românești, iar unii dintre ei s-au făcut stăpâni peste terenurile agricole, fabricile, sondele de petrol, casele, vilele, pădurile, operele de artă și a bijuteriilor de mare valoare, au prins gust de averi nemuncite și au trimis la moarte sigură intelectualii români, de frunte, pentru ca să nu aibă cine le bate obrazul și nici cine deschide mintea Boborului, prostit și terorizat de securiștii cu dube negre, ce ridicau în miez de noapte fruntașii satelor și ai orașelor pentru a-i trimite la canal sau în zărcile de la Pitești și Gherla. Să nu se mai întoarcă doreau și, să le rămână lor averile jefuite ca să se poată lăfăi în lux și opulență! Dar, unii s-au întors! Au rezistat tuturor torturilor, anilor grei de mizerie și boli, bătăilor și muncii istovitoare și, s-au întors pentru a cere seamă, înclusiv prin simpla prezență și prin caracterul și conduita lor. Corneliu Coposu, Ion Diaconescu și alții care au ieșit din temnițele comuniste și, alții care la momentul închiderii granițelor fugiseră deja în Occident, au venit și ei să ajute România! Nu-i mai enumerăm aici pe toți, ci doar pe Regele Mihai I de România, alungat de comuniști cu câteva valize de haine, care s-a întors și a mărturisit despre momentele grele prin care românii au trecut din cauza sceleraților lui Stalin, reprezentați cu ”fală” în România de cozile de topor politice, de torționarii psihopați și de celelalte slugi prin care comunistoizii au încercat să distrugă fibra românismului și de genocidul tinerilor, pus la cale pentru a-l determina să abdice!


Faptul că Borșa Maramureșului este capul de afiș al durerilor de ”cap” pe care oficialii români de la vârful țării, se pare că le au, din cauză că CEDO le-a dat dreptate composesorilor în problema retrocedării celor 17 000 hectare de pădure, nu este o întâmplare, ci are legătură cu libertatea și caracterul unor oameni de acolo, care au rezistat timp de peste 20 de ani, în lupta cu instanțele de judecată și cu nedreptățile administrației locale borșene, fără a renunța și fără a face compromisuri. Victoria din noiembrie, 2022, prin care rezistența acestor adevărați apostoli ai dreptului de proprietate a fost recunoscută prin DECIZIA CEDO, a fost o grea lovitură pentru politrucii PSDNL. Ca urmare au contestat-o, doar ca să tragă de timp și să poată să mai radă câteva sute de hectare de pădure, știind foarte bine că nu au nicio șansă să întoarcă decizia în favoarea lor. Între timp au modificat ceva articole prin legea cadastrului, în Ajunul Crăciunului, pentru ca furăciunile să fie ”legalizate”?! Decizia definitivă a CEDO din aprilie le-a dat scurtat și mai mult planurile și, au început să lucreze la un cod silvic prin care să radă din cel în vigoare, actual, articolele privind dreptul de proprietate al composesorilor, comunelor grănicerești, moșnenilor și ai altor proprietari de păduri private, pentru a ”bate în cuie” ”legalizarea” abuzurilor și RENAȚIONALIZAREA celor peste 1 milion de hectare de păduri, grănicerești și composesorale, peste care s-au făcut stăpâni și din care au furat atât de mult, încât golirea munților se vede din satelit!


Trei luni le-a dat CEDO pentru a pune în posesie composesorii sau pentru a începe plata celor 200 de milioane de euro, socotite ca prejudiciu


Faptul că, președintele Composesoratului Borșa, Matei Mihali, însoțit de câțiva membri de încredere a ajuns la Strasbourg, Franța, la sediul CEDO, duminică 3 septembrie, are o explicație logică și necesară. Luni, 4 septembrie, 2023, adică a doua zi, au expirat cele trei luni, DE GRAȚIE, pe care CEDO le-a dat părților: composesori și guvernanți pentru a trece la fapte: adică la punerea în posesie sau plata tranșelor de bani, conform deciziei. Cum, toată luna august, până în 31.oficialii români, de la toate nivelurile, nu au făcut decât să se tragă pe turul pantalonilor, să înșele din nou și inovație în materie de drept, să încerce să naționalizeze pentru a TREIA OARĂ, ce a mai rămas netăiat din pădurile revendicate și câștigate prin sentințe definitive, la care adăugăm provocările și dosarele penale puse pe rol împotriva unora din grupul lui Mihali, răbdarea composesorilor a dat în clocot! Cuțitul le-a ajuns la os după ce în loc să se treacă la punerea în posesie a celor 6000 de hectare, recuperate de la rudele controversatului afacerist cu dublă cetățenie, Franck Timiș, borșean prin naștere, autoritățile locale au ”re-naționalizat” pădurea cu pricina printr-un act administrativ?! Adică, un hcl emis de Consiliul Local , bate Constituția României, Codul Civil și CEDO? De când? Avem tribunale ale ”poporului furăcios” ca după 1947?


Nu mai este loc de întors! Nodul gordian al Retrocedării în România trebuie tăiat de CEDO! Bârgăoanii din Rusu și Bistrița-Bârgăului sunt solidari cu borșenii!


Din convorbirea telefonică pe care am avut-o astăzi, înainte de prânz cu mult încercatul maramureșean, Matei Mihali, am tras concluzia că, nu mai este cale de întors! Nici în ce-i privește pe composesori dar nici în ce îi privește pe vremelnicii stăpâni ai României!


CEDO va trebui să decidă din nou!!!


Adică să taie nodul gordian al retrocedărilor din România! Faptul că, însoțit de câțiva composesori a decis să ajungă la sediul CEDO și lor li s-au alăturat câțiva urmași de grăniceri din Rusu Bârgăului și Bistrița-Bârgăului, județul Bistrița-Năsăud, în frunte cu preotul paroh, Ioan Platon, a fost o chestiune de principiu și de solidaritate având în vedere că, ”doar în CEDO mai avem speranțe că va pune lucrurile pe făgașul lor. Și bârgăoanii s-au luptat și se luptă în instanțe pentru dreptul lor strămoșesc de proprietate, de 20 de ani! În februarie, 2023, cei de la Rusu Bârgăului au câștigat și urmează urmașii grănicerilor de la Bistrița-Bârgăului. Problema de care se tem și ei, este punerea în posesie, pe care autoritățile nu vor să o facă. Pentru că s-ar descoperi cât au furat!” a declarat Mihali.


”La expirarea celor trei luni de grație, am notificat Curtea că guvernanții români nici nu vor să audă de DECIZIA DEFINITIVĂ a CEDO și nici de un calendar pentru punere în posesie!

Colac peste pupăză, la Borșa, s-a decis a treia Naționalizare! Pădurea cu care trebuia să fim puși în posesie a fost trecută în domeniul public, deși este a noastră! Avem acte de proprietate pe ea! Nu se mai poate așa, prin urmare am decis să intrăm în greva foamei, în așteptarea unui răspuns de la secretariatul CEDO” a mai spus maramureșeanul.


Nostra Silva a transmis o scrisoare deschisă Robertei Metsola


Federația Proprietarilor de Păduri și Pășuni din România, cunoscută drept Nostra Silva, a transmis o scrisoare deschisă Robertei Metsola, președintele Parlamentului European în care cere medierea conflictului dintre proprietarii de păduri și guvernanții de la București. Cităm aici doar un fragment din scrisoare, urmând ca textul integral să îl redăm ulterior.
„Negocierile cu autorităţile române pentru o înţelegere amiabilă au eşuat, din nou, la 31 august 2023, motiv pentru care, imediat, reprezentanţii proprietarilor s-au deplasat la Strasbourg, pentru a prezenta instituţiilor europene situaţia lor disperată şi dramatică”

Precizăm că, ulterior, publicării scrisorii, cei 22 de români, au plecat spre țară, spre casele lor, să aștepte răspunsul CEDO, care, potrivit birocrației europene, ar fi trebuit cerut printr-o programare online, cu cel puțin 15 zile mai devreme. Ce ți-e și cu birocrația europeană!

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.