Miliardarii din spatele relaţiei România - Republica Moldova

preluare

 

Potrivit ediţiei online a cotidianului România Liberă "Relatiile dintre Romania si Republica Moldova nu vor putea ocoli interesele oligarhilor din aceasta tara.

» Miliardarii moldoveni isi datoreaza succesul, in principal, legaturilor stranse cu puterea sau cu fostul KGB.

» Cei mai cunoscuti oligarhi de peste Prut sunt Oleg Voronin si Chiril Lucinschi, fiii unor fosti presedinti, precum si fostul premier Ion Sturza.

Un factor-cheie al relatiilor viitoare dintre Romania si Moldova il reprezinta oligarhii care controleaza o buna parte din economia Republicii de peste Prut. Afacerile si interesele acestora in zona ar fi greu de ocolit, avand in vedere influenta pe care o au in Moldova. Cine sunt, asadar, oligarhii ale caror averi – castigate in cea mai saraca tara europeana, potrivit datelor oficiale – i-ar face sa paleasca de invidie pe multi dintre bogatasii planetei? Doi dintre ei sunt fiii unor fosti presedinti ai Moldovei, Vladimir Voronin si Petru Lucinschi. Un alt nume important este fostul premier Ion Sturza, unul dintre colaboratorii magnatului roman Dinu Patriciu. 

Pentru a citi acest material incendiar, preluat de pe ediţia online a cotidianului România Liberă, daţi clic aici

Comentarii

erepublik

Vino si tu in Erepublik, cel mai popular simulator social. Lupta organizat alaturi de ceilalti cetateni si ajuta-ne sa redevenim cea mai mare putere mondiala! Poti sa muncesti zilnic, sa-ti faci un ziar, sa-ti deschizi o firma sau candidezi pentru o functie in congres sau chiar pentru presedintie si nu te costa nimic. Acces aici http://www.erepublik.com/ro/referrer/Surubu .

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.