Liderul cecenilor rebeli, Doku Umarov, revendică atentatele din Moscova

preluare you tube

Liderul rebelilor ceceni, Doku Umarov, a revendicat miercuri atentatele teroriste din metroul moscovit, soldate cu 39 de victime, potrivit unei inregistrari video postata pe site-ul neoficial al islamistilor www.kavkazcenter.com, anunta Reuters, citat de HotNews.ro

Umarov, care se autointituleaza "Emirul Emiratelor Caucaziene", sustine ca a ordonat personal aceste atacuri.

Liderul rebel avertizeaza Rusia ca atacurile vor continua.

In acest video, inregistrat in 29 martie, Doku Umarov afirma ca atentatele au fost comise ca represalii si rasplata pentru masacrele comise de "invadatorii rusi" in regiunile sarace din Cecenia si Ingusetia.

Umarov sustine ca uciderea locuitorilor saraci din cele doua provincii rebele a fost deliberata, in conditiile in care fortele speciale ale FSB au ucis oameni nevinovati cu cutitul, dupa care si-au batut joc de corpurile lor, potrivit sursei citate.

El a promis noi represalii la adresa Rusiei "care isi trimite gastile in Caucaz si sprijina serviciile secrete, care comit masacre". Doku Umarov spune ca atentatele din Moscova au reprezentat un act legitim de reactie la uciderea continua a civililor din Caucaz.

Autointitulatul emir precizeaza ca "trateaza cu un ranjet" toate acuzatiile de terorism, inclusiv cele facute de politicieni sau de ziaristi, deoarece niciunul dintre acestia nu l-a acuzat pe Putin de masacrarea civililor din Arshty, indeplinita la ordinele personale ale premierului, dupa cum afirma el.

Dokka Abu Usman reaminteste rusilor o promisiune mai veche: "Nu vor mai privi lenevind razboiul din Cecenia la televizor, in liniste, fara nicio reactie la excesele si crimele comise de gastile lor, care sunt trimise in Caucaz la ordinele lui Putin".

"Pentru aceasta, razboiul va veni pe strazile voastre, si il veti simti cu propriile voastre vieti si pe propria voastra piele", incheie el.
 

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.