Larionesei Traian, tocătorul pădurilor, va deveni cetățean de ”oroare” al județului BN? part. 1.Foto. credit N Boldea


La ce-i trebuie chelului tichie de mărgăritar? Să se ascundă de procurori? Șocant! Măcelarul pădurilor și al animalelor sălbatice, Traian Larionesei, cunoscut și ca fierăstrăul codrilor a fost propus pentru a primi titlul de cetățean de onoare al județului Bistrița-Năsăud?! Poate de oroare, nu?

Moșirea unui ”cetățean de oroare”?


Radu Moldovan, președintele CJ BN, fost chelner înainte de Revoluție ”și-a propus” sponsorul safari-urilor din Afrika, Alaska și alte vânători exotice de pe trei continente pe o listă cu cetățeni de onoare?! Urmează ca la ședința CJ BN, din 25 noiembrie, lista cu numele lui Larionesei, alături de alte nouă nume: de profesori universitari, rectori și foști rectori din centrul universitar Cluj-Napoca și alte personalități cu notorietate, să fie votată de consilierii județeni? Oare cum se simt ”colegii de listă” ai celui care a măcelărit Munții Rodnei, Călimani și alți munți ai României și, a împușcat pentru a aduna trofee nenumărate animale de pe trei continente? Cum vor vota aleșii noștri județeni? Cum se simt: profesorul Ioan Bolovan, profesorul Sbârciu, fotbalistul Gabi Balint, ca să dăm doar câteva nume, ceva mai cunoscute, Mircea Popa, cunoscut ca Mircea Bravo, oare nu au nici-o tresărire sau măcar o”jenă” intelectuală că numele lor sunt alăturate cu Larionesei, proaspăt trimis îm judecată de procurorii DNA pentru că ar fi ciordit un munte de minereu din zona Colbu? Asta pentru început!
Dar bistrițenii și năsăudenii? Îi mai pot răbda pe acești nesimțiți, ipocriți și ”hoți la drumul mare” care li s-au urcat în spate și de acolo huzuresc pe banii văduvelor, ai orfanilor și ai bieților pensionari cu 1000 de lei pe lună?


Film cu proști?

Oare suntem actori într-un film cu proști? Sau visăm și avem șansa să ne trezim din coșmarul în care, vorba poetului: ”Toate sunt cu susus-n jos?” Culmea, dacă mai poți spune culmea, este că, pe acest măcelar al pădurilor îl recomandă pentru râvnitul titlu chiar un angajat al firmelor Frasinul! Adică al firmelor controlate de Frasinul. Clar! Lăudătorul lui T. Larionesei nu putea fi decât Sorin Cârdan, manager al unor firme din grupul controlat de Larionesei, Frasinul, care, știe cel mai bine ”câte a făcut Traian pentru județul BN”, nu? Că doar le fac împreună, nu? Câte terenuri, păduri, cariere de piatră, versanți și fonduri de vânătoare și-a ”însușit” cumpărând liderii politici ”de doi lei” ai județului! Câte ”falsuri” au pus la cale împreună? Doar Cârdan știe cel mai bine, nu? Poate mai aflăm și noi și poate niște procurori care nu se vând pe safarii și apartamente în Cluj, mobilă din coarne de cerbi și alte asemenea peșcheșuri, pe care Traian le împarte cu generozitate după ce a jecmănit câteva județe de resurse și de bani, nu? Altfel de ce ar fi primit o amendă de la Consiliul Concurenței cifrată la 28 de milioane de euro? Așa, numai de fentă?
Bistrițeni și năsăudeni! Mai țineți minte că această zonă i-a dat pe Liviu Rebreanu, George Coșbuc, Andrei Mureșanu? Ca să enumăr doar trei nume mari ale plaiurilor noastre... Ce bărbați de stat și de cultură a dat Bistrița și Năsăudul, iar acum am ajuns să ne conducă ”analfabeții funcționali”, posesori de diplome cumpărate de pe la așa zisele universități și, aceștia să dea titluri de cetățeni de onoare unor jefuitori naționali?
Recurs la memorie și istorie: Din Maieru, Rodna și Rodna Nouă ( Șanț) s-au ridicat nume ilustre, unele mai puțin sau mai mult cunoscute: matematicianul Moisil, jurnalistul Boșca Mălin, academicianul Florian Porcius și...măcelarul codrilor Traian Larionesei, din Anieș! Acesta trebuie premiat, nu? Acum, cât fostul chelner de la fostul restaurant Flora - actualmente Domus, din Bistrița- Radu Moldovan încă mai este președinte al CJ BN și, cât timp ”mărețul” conjudețean Larionesei nu a fost condamnat PENAL! Doar ce a fost trimis în judecată și speră că va scăpa basma curată? Dar asta numai Dumnezeu o știe!NU?

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.