Jurnaliștii bătuți la Panaci, Suceava, i-au prins cu ocaua mică pe silvicultorii de la Dealul Negru, BN

preluare alex nedea face book

 Dezvăluirile Recorder despre mafia lemnului din pădurile Bucovinei continuă să producă efecte, scrie jurnalistul de investigații Alex Nedea pe pagina sa de face book.


”Acum câteva luni activistul Tiberiu Bosutar și jurnaliștii Mihai Dragolea și Radu Mocanu au fost bătuți în pădure de silvicultori de la Ocolul Dealu Negru. Imediat după incident, ministrul de Interne Lucian Bode dădea un interviu în care își arăta nedumerirea: „Cei care exploatau masa lemnoasă acolo o făceau legal”. Incidentul era „de neînțeles” pentru dl. Bode.
La o săptămână de la atac, când nicio autoritate nu găsise încă nimic în neregulă la cei de la Dealu Negru, noi am intrat în pădurile aceluiași ocol silvic și am arătat ce aveau de ascuns cei de acolo: obișnuiau să taie arbori sănătoși cu acte de arbori uscați. Evidențele erau atât de mari încât autoritățile au promis totuși un control extins și riguros.
Săptămâna aceasta același ministru de Interne Lucian Bode a anunțat că a fost finalizat controlul la Dealu Negru. Au fost constatate 33 de infracțiuni. Nu sunt convins că au descoperit tot ce era de descoperit, dar de la zero la 33 de infracțiuni e totuși un progres.
Vom mai intra în pădurile acestei țări, pe ici, pe colo. Vom mai intra la scurt timp după ce autoritățile vor fi ieșit ca să anunțe că nu sunt probleme, să stăm liniștiți”, potrivit postării lui Nedea.

Comentarii

Vai de mine

Doamne in ce tara traim...

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.