Inventarul Forestier între datele colectate din teren, procurori, bâlbâială instituțională, politicieni mincinoși, dezinformare și interese ascunse

preluare blog andrei ciurcanu

 

Datele Inventarului Forestier Național (IFN) au fost iarăși motiv de dezbatere și discuții la Forumul Pădurii organizat luna aceasta. Au trecut doi ani de la scandalul privind cele 38 de milioane de metri cubi, volumul dispărut estimat între cele două cicluri IFN. Autoritățile obligate să lămurească această cifră în continuare nu oferă nicio explicație, în lipsa dezbaterilor apare speculațiile și interpretările fără fundament.

Surse din Minister susțin că Ciclul III al IFN nu primește sprijinul cuvenit și datele riscă să fie compromise, iar actorii din zona politică nu vor să se atingă de volumul dat dispărut din pădurile României de teama unor efecte în lanț.

În tot acest timp informațiile scurse din interiorul administrației publice creionează modul sulfuros în care politicienii au ascuns datele IFN, dar și cum ministerul de resort deține date care confirmă parțial posibilitatea ca volumul indicat de IFN să fie aproape de realitate.

Procurorii, ministrul acuzat de minciună și țapii ispășitori...continuare aici

Ilustrație cu un clip filmat de agent green

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.