Înființarea DNA-ului Pădurilor s-a amânat...

preluare mihai goțiu face book

 Pe pagina de face book a senatorului USR Mihai Goțiu citim că, mafia pădurilor a reușit să amâne votarea legii privind înființarea DIIM, adică acel multașteptat DNA al pădurilor! Nota red.

AMÂNARE. Mafiile Pădurilor, Apelor și Deșeurilor din România au reușit să amâne, cu o săptămână, votul din Senat pentru înființarea DNA-ului Pădurilor.

Astăzi, votul pentru adoptarea Legii de înființare a Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Mediu -DIIM (numită și ”DNA-ului Pădurilor”), pe care am inițiat-o, împreună cu colegii din USR, a fost amânat cu o săptămână.

Potrivit informațiilor pe care le am, pretextul ar fi prevederea din lege legată de consituirea unui depozit de 1 milion de lei pentru acțiuni de organizare și constatare a infracțiunilor flagrante, prevedere existentă, de altfel, în mod similar și în legea DIICOT (!).

Mafia Pădurilor a căpătat păsuire de o săptămână, dar legea va trece, iar oamenii vor avea ocazia să vadă, la vot, cine e pe statele de plată ale celor care distrug pădurile, apele și aerul țării, și cine îi reprezintă, cu adevărat, pe toți cetățenii și interesele lor legitime. Cine se gândește doar la interesul și buzunarul personal, și cine la viața sănătoasă a copiilor și nepoților noștri.

Știam cât de influentă e Caracatița care distruge pădurile, apele și aerul României, dar îi transmit un mesaj clar, și ei, și susținătorilor ei politici: lupt de ani buni, mai întâi în stradă, apoi în politică și în Parlament pentru a-i tăia toate tentaculele. M-am călit, hârșâit și antrenat în cei (azi, mâine) 20 de ani de luptă pentru Roșia Montană și alte cauze civice. Să nu-și facă iluzii că mă voi demobiliza. Nici eu, nici zeci, sute de mii și milioane de cetățeni români care luptăm pentru aceleași cauze comune!

Asta scrie Goțiu pe pagina de socializare.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.