Începe recensământul populaţiei şi locuinţelor. Prima editie a StudFest, la final. AJOFM BN vine în ajutorul doamnelor şi domnişoarelor. CJ organizează abia în noiembrie licitaţie pentru lucrările de deszăpezire. Drumurile naţionale, pregătite de iarnă

www.mesagerul.ro

 Începe recensământul populaţiei şi locuinţelor

Joi începe recensământul populaţiei şi locuinţelor, cu termen de finalizare 31 octombrie, răstimp în care cei 1.636 de recenzori, recenzori-şefi, coordonatori şi responsabili de circumscripţii trebuie să “inventarieze” populaţia şi imobilele din Bistriţa-Năsăud. Recensământul din acest an îşi are fundamentarea şi în baza unui regulament al Parlamentului European, dar şi în necesitatea aflării stării actuale a populaţiei după exodul masiv la muncă peste hotare din ultimii ani. Potrivit directorului Direcţiei Judeţeane de Statistică, Mircea Chira, nu suntem singurii cu recensământ: Ungaria face acum, Bulgaria a finalizat deja operaţiunile, urmează Italia. Ţările nordice, în schimb, nu au astfel de bătăi de cap, graţie evidenţelor statistice riguroase pe bază de registre, anchete etc.

www.citynews.ro

Prima editie a StudFest, la final 


Organizatorii primei editii a Festivalului studentilor, StudFest, au organizat, joi dimineata, o conferinta de presa in care au fost prezentate amanunte cu privire la ceea ce a insemnat aceasta manifestare. Organizatorii spun ca la cea de-a doua editie manifestarile vor fi mai comprimate, intentia fiind ca la anul Festivalul sa fie mutat intr-o luna mai calduroasa.

www.timponline.ro

AJOFM BN vine în ajutorul doamnelor şi domnişoarelor interesate să-şi deschidă propria afacere

Înscrierile pentru participarea la proiectul “ProFeminAntrep – Promovarea egalităţii de şanse în antreprenoriat”, finanţat din fonduri europene şi derulat de AJOFM BN, se fac în perioada 28-30 octombrie, iar selecţia are loc în 31 octombrie şi 1 noiembrie.

www.bistritaonline.ro

CJ organizează abia în noiembrie licitaţie pentru lucrările de deszăpezire


Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud va organiza abia pe 4 noiembrie licitaţia pentru lucrările de deszăpezire a drumurilor judeţene, cu toate că acest contract ar trebui să intre în vigoare încă din data de 15 noiembrie.
Potrivit anunţului publicat pe SEAP, ofertele pentru lucrările de deszăpezire vor fi deschise în 4 noiembrie, cei peste 760 de kilometri de drumuri judeţene fiind repartizaţi în cinci loturi.

www.bistriteanul.ro

Drumurile naţionale, pregătite de iarnă

Reprezentantii Sectiei de Drumuri Nationale Bistrita sunt pregatiti in cazul in care iarna isi va intra in drepturi. Pentru deszapezirea carosabilului vor fi folosite, in aceasta iarna, 45 de utilaje. Pentru inceput in stocuri se gasesc 600 de tone de material antiderapant.
In ultima perioada termometrul indica temperaturi din ce in ce mai scazute. In unele zone din tara iarna si-a facut aparitia, iar zapada a dat mari batai de cap soferilor.

Foto: mesagerul.ro

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.