Drumul înspre tine!

 
“Nu ceea eşti te ţine pe loc, ci ceea ce crezi tu că eşti.”
 
 
Şi totuşi, de ce ne aflăm aici? Care este scopul nostru? Care este drumul tău, al meu?
Viaţa este o şansă, este şansa descoperirii de Sine, drumul spre noi înşine, călătoria interioară, cu urcuşuri şi pante abrupte, cu lumini intense şi neguri profunde. Dar toate sunt Una.
Drumul către noi înşine durează o viaţă (şi nu numai). Poate că cel mai greu este să stai în tăcere, sau să-ţi oferi acele clipe de tăcere în care să te descoperi pe tine, Tu cel adevărat, golit de roluri, de măşti şi gânduri, cine eşti tu? Tu poti fi totul, tot ce îţi doreşti, tot ce visezi, dincolo de ego. De fapt, Tu Eşti Totul, dincolo de forma materială.
În ce etapă a descoperirii eşti? Unde ai ajuns? Ce faci cu timpul tău? Cum îl valorifici? Cum te dezvolţi? Pe ce pui Tu cel mai mare preţ? Ce îţi doreşti de la tine?
Drumul către tine însuţi nu poate fi făcut decât de Tine, de nimeni altcineva. Să nu fugi de tine, caută sa te descoperi mereu, este şansa noastră, cea de a Fi aici şi acum, ceea ce suntem, pe treapta la care am ajuns. “E nevoie de fiecare, aşa cum este. Şi fiecare este necesar, aşa cum este. De aceea eşti născut într-un anumit fel. Nu încerca să te îndepărtezi de firea ta” spunea Osho.
Pas cu pas ne descoperim pe noi înşine, cărămidă cu cărmidă ne construim ca individualitate şi ne reconstruim zi de zi. Este important să conştientizăm cine suntem noi de fapt. Ceilalţi ne pot ajuta în definirea de sine, căci sunt o oglindă pentru noi, dar cine suntem noi în profunzimile fiinţei noastre?
Acest scurt articol este o pledoarie pentru descoperirea de Sine, descoperirea reurselor interioare, descoperirea puterii adevărate care îşi are sediul în interiorul nostru şi nu în afara noastră.
 

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.