A doua zi de proteste la Bistriţa. Tezaurul Eminescu, la Biblioteca Judeţeană. 15 medici rezidenţi şi-au găsit un loc de muncă în spitalele din judeţ. Manea: ”Dacă nu primim licența, nu mai avem nici un rost pe aici”

www.citynews.ro

A doua zi de proteste la Bistriţa  

Luni după-masa, peste cinci sute de persoane s-au adunat în faţa Instituţiei Prefectului Bistriţa-Năsăud, în cea de-a doua zi de proteste. Mult mai organizaţi faţă de ziua precedentă manifestanţii au avut pe lângă pancarte şi o cruce, un steag negru şi o coroană.

Mitingul de protest a început la ora 17.00, în faţa Prefecturii, unde de un la minut la altul se adunau tot mai mulţi manifestanţi. Preţ de o jumătate de oră aceştia au scandat lozinci antiprezidenţiale şi antiguvernamentale, ca mai apoi să se deplaseze în faţa sediului PDL, din zona Pietonalului Liviu Rebreanu, unde au cerut din nou demisia liderului PDL, Ioan Oltean.

www.mesagerul.ro

Tezaurul Eminescu, la Biblioteca Judeţeană

 

 

În “Galeria din Hol” a Bibliotecii Judeţene au fost expuse luni, pentru publicul larg, caietele lui Mihai Eminescu, recent aduse de la Bucureşti de Mircea Oliv, directorul instituţiei. Cunoscutul critic de artă Mircea Oliv a rostit un dens discurs despre semnificaţia veritabilului eveniment: “Trăim într-un oraş de stilistică germană, căruia i se adaugă astăzi vârsta românească a geniului naţional prin Manuscrisele Eminescu în ediţie facsimilată. Punerea la dispoziţia bibliotecilor a acestui tezaur reprezintă gestul de reverenţă faţă de creativitatea poporului nostru”. Potrivit acestuia, lada cu manuscrise a fost cea mai dragă poetului, care a purtat-o cu sine indiferent de locuire sau starea de sănătate. Jertfei lui Eminescu în a scrie i s-au adăugat eforturile de descifrare ale lui Perpessicius, Petru Creţia, George Călinescu şi alţii, specialişti care au lucrat la “Integrala Eminescu”. Filosoful Constantin Noica socotea că nu se poate vorbi de o cultură română matură până Manuscrisele Eminescu nu ajung la toate nivelurile societăţii noastre.

www.bistriteanul.ro

15 medici rezidenţi şi-au găsit un loc de muncă în spitalele din judeţ

Bistritenii primesc ingrijiri medicale de la 15 medici rezidenti care si-au gasit un loc de munca in spitalele din judet. 12 dintre acestia sunt angajatii Spitalului Judetean de Urgenta Bistrita-Nasaud si inca trei sunt angajatii Spitalului Orasenesc din Nasaud.
In data de 20 noiembrie a fost organizat un concurs de catre Ministerul Sanatatii pentru ca medicii rezidenti sa-si poata gasi un loc de munca in spitalele din tara. Desi initial s-a anuntat ca au fost deblocate un numar de 33 de posturi, numai pentru 15 a fost organizat concurs.

www.sportulbistritean.ro

Manea: ”Dacă nu primim licența, nu mai avem nici un rost pe aici” 

Antrenorul Gloriei, Niocolae Manea, crede că gruparea bistrițeană va primi licența pentru a juca în sezonul viitor în Liga 1, în ciuda temerilor exprimate de președintele Pădureanu.

Foto: www.citynews.ro

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.