Concertul de Anul Nou 2013 în interpretarea Filarmonicii de la Viena a fost transmis în 81 de ţări

preluare you tube

 Dirijorul Franz Weiser-Most, 52 de ani, a triumfat pentru a doua oara, dupa 2011, la bagheta concertului de Anul Nou al Orchestrei Filarmonice de la Viena, concertul de muzica clasica cel mai mediatizat din lume si dedicat valsului, polkai si marsului familiei Strauss, relateaza AFP.

Pentru cea de-a 73-a editie a concertului de Anul Nou in "sala de aur" al prestigiosului Musikverein, constructie din secolul 19, dirijorul si muzicienii Filarmonicii au fost ovationati indelung de public.

Concertul a fost transmis in direct de radiouri si televiziuni intr-un numar record de 81 de tari, de la Africa de Sud la Venezuela, trecand prin peste 40 de tari europene, India, Coreea de Sud, SUA, India. Audienta mondiala a depasit 50 de milioane de oameni.

La final, ca in fiecare an, a fost interpretat cel mai cunoscut vals, "Dunarea Albastra", compus de Johann Strauss fiul, urmat de "Marsul lui Radetzky" de Johann Strauss tatal.

Concertul i-a celebrat si pe Richard Wagner si Giuseppe Verdi cu prilejul bicentenarului nasterii lor, in 2013.


Orchestra filarmonica a tinut sa marcheze fidelitatea sa fata de dinastia muzicala a familiei Strauss invitand-o la concert pe stra-stranepoata lui Strauss, Hedwig Aigner-Strauss, in varsta de 90 de ani.

Dirijorul a distrat publicul oferindu-le jucarii de plus unor interpreti in timpul spectacolului, el fiind la randul sau recompensat cu o boneta de bucatar.

Biletele la concert au fost achizitionate cu un an in avans, potrivit HotNews.ro

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.