Bistriţa Bîrgăului: Pădure comunală brăcuită! Update: ITRSV confirmă ilegalitatea

 Continuăm publicarea seriei de ilegalităţi care ies la iveală, ca ciupercile după ploaie, la Ocolul Silvic Comunal Bistriţa Bîrgăului.

Astăzi vă prezentăm cum, în funcţie de necesităţi, în cantonul silvic Pietroasa, pe răspunderea pădurarului Precup, se taie cei mai frumoşi fagi, nemarcaţi, ca de obicei, atît din pădurea proprietate privată cît mai ales din cea comunală. Borna vorbeşte de la sine, iar drujbele o acompaniază!

Precizăm că şi în aceast caz flagrant a fost sesizat ITRSV-ul.

Vom reveni  cu detalii

Update 10 martie 2014

ITRSV a confirmat tăierea ilegală din parcela numită Zăpodea Largă, Prislop. Potrivit inspectorilor ISV BN,care au făcut verificarea în teren, 56 de cioate de fag, nemarcate, fără APV, şi fără nici un act au fost tăiate în diverse etape. Din cele 56 de cioate 31 au fost tăiate din pădurea comunei Bistriţa Bîrgăului iar diferenţa dintr-o parcelă aflată în proprietate privată. Suprafaţa cu pricina se află în gestiunea pădurarului Precup, care o să fie tras la răspundere, spune şeful de Ocol inginerul Dan Mihai Ţacăl.

Potrivit textului sesizării depuse la ITRSV Cluj de către Vasile Pavel şi Vasile Măjeri, ambii cetăţeni ai comunei Bistriţa Bîrgăului, starea de fapt confirmată de inspectorii ISV BN pe suprafaţa forestieră cu pricina, ar fi un lucru obişnuit pentru cantonierul Precup. Cei doi cetăţeni speră ca jaful din pădurea comunală să înceteze avînd în vedere că proprietatea grănicerească a comunei se dispută în instanţă, iar Curtea de Apel Cluj a dat recent, cîştig de cauză Asociaţiei proprietarilor de păduri grănicereşti, asociaţie din care fac parte şi cei doi cetăţeni din Bistriţa Bîrgăului.

Vom reveni

Comentarii

Vasile Pavel ( Chimu)

Crggsvhgcs

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.