Bistrița Bîrgăului: Buba grupului de interese care jefuieste pădurile comunale stă să se spargă! Controale, dosare penale, retrageri de atestate, scandal!

 Raportul făcut de șeful de ocol comunal Bistrița Bîrgăului, inginerul Dan Mihai Țacăl și trimis spre știința Gărzii Forestiere la Cluj, raport ce conține datele privind prejudiciul făcut de nașul de cununie a primarului Vasile Laba, în pădurile comunei, a pus pe jar grupul de interese care și-a făcut un obicei din jaful de lemn. În speță, firma Zadorsim SRL a fost propusă de GF Cluj pentru retragerea atestatului, lucru care a generat începerea scandalului între executivul primăriei, presat de agentul economic luxat și angajații ocolului silvic în frunte cu șeful de ocol.

În fapt, ceea ce urmează să se întîmple, imediat ce Comisia pentru Atestate din Ministerul Mediului și Pădurilor va proceda la retragerea atestatului, respectiv interzicerea de a  mai participa la licitații pentru firma Zadorsim, a inflamat spiritele și copt buba de puroi de la Primăria Bistrița Bîrgăului. Pentru a-l pedepsi pe Țacăl, beneficiarii lemnului tăiat ilegal au cerut schimbarea acestuia din funcție. Ajunși la a treia incercare de schimbare prin votul consilierilor, grupul de interese care profită de ani de zile de pădurile comunale. a inițiat cam alandala un proiect de regie autonomă. Nici nu au început bine procedura de înființare, că s-au și grăbit să pună șef la RA -ul fantomă, un inginer cercetat penal în mai multe dosare, în care folosirea abuzivă a ciocanului din dotare este menționată ca infracțiune repetată. Practic, dacă e să-i băgăm în seamă pe cei de la Bistrița Bîrgăului, ocolul silvic de acolo are deja doi șefi: Șeful de ocol comunal Dan Țacăl, încă pe funcție, cu pădure în administrare și Mihai Pop, ales joi, 15 iunie, șef la un RA încă neînființat, funcție pentru care ar fi trebuit să dea concurs, organizat de un Consiliu de Administrație care încă nu a fost înființat!?

Greu de înțeles care sînt interesele din Primăria Bistrița Bîrgăului, dar poate că, polițiștii care fac cercetări în multele dosare aflate în cerectare vor reuși să facă lumină, astfel încît să poată înțelege și cetățenii din comună ce se întîmplă cu pădurile lor și de ce dispar de la un an la altul, rase de parcă nici nu ar fi fost!? 

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.