Al treilea caz de gripă porcină confirmat în judeţul Bistriţa-Năsăud

 Un bărbat de 40 de ani din municipiul Bistriţa este cea de-a treia persoană din judeţ diagnosticată cu gripă porcină. Din fericire, pacientul se află într-o stare de sănătate bună, deşi suferă de diabet şi obezitate.
În ultimele 24 de ore a fost confirmat cel de-al treilea caz de gripă nouă din judeţul Bistriţa-Năsăud. Pacientul, în vîrstă de 40 ani, a fost internat la Secţia de boli infecţioase a Spitalului de Urgenţă din Bistriţa în data de 12 ianuarie, însă medicii spun că evoluţia stării sale de sănătate este bună, în ciuda diabetului şi obezităţii.
Pînă acum, în judeţ au mai fost diagnosticate cu gripă porcină două persoane din mediul rural: o femeie de 25 de ani, însărcinată, şi un bărbat de 30 ani, întors din Italia. Dacă femeia a scăpat cu bine, bărbatul nu a avut acelaşi noroc, el decedînd în 2 ianuarie, din cauza complicaţiilor apărute.
În judeţ s-au vaccinat împotriva A/H1N1 peste 17600 de persoane, majoritatea din categoria celor cu risc de îmbolnăvire crescut. Dozele de vaccin pandemic au fost suplimentate săptămâna trecută cu încă 15000 bucăţi, stocul total fiind de 27850 doze.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.