Primarul Clujului, Sorin Apostu, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, retinut pentru luare mita de mita in forma continuata si omul de afaceri Calin Stoia, acuzat in acelasi dosar de dare de mita, au fost arestati preventiv, joi seara, pentru 29 de zile, in baza unor mandate emise pe numele lor de Curtea de Apel Cluj, informează HotNews.ro

Avocatul lui Apostu, Gheorghita Mateut, a anuntat ca a formulat deja recurs la Inalta Curte de Casatie si Justitie, deoarece, sustine avocatul, nu exista nicio proba care sa sustina verdictul judecatorului. Singura proba invocata de Parchet, a mai spus Mateut, este o declaratie de invinuit care ii apartine Aspaziei Droniuc, persoana-cheie atat in dosarul Apostu, cat si in dosarul Radu Bica.

"Singura proba a procurorilor este o declaratie de invinuit, a Aspaziei Droniuc, ceea ce spune multe despre acest dosar. Sunt foarte curios sa vad motivarea judecatorilor. Masura arestarii s-ar fi luat din trei motive: pentru ca exista date ca ar incerca sa zadarniceasca aflarea adevarului, ca ar urma sa savarseasca si alte infractiuni si ca, de asemenea, ar reprezenta un pericol pentru ordinea publica", a spus Mateut.
Avocatul a adaugat ca a declarat pe loc recurs impotriva deciziei magistratilor clujeni, care va fi judecat la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Gheorghta Mateut a mai precizat ca in acest dosar sunt, in total, sapte persoane invinuite, potrivit sursei citate.

Ilustraţie video preluată de la oradeclujtv.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.