Josenii Bîrgăului: În Consiliul Local s-a instaurat dictatura intereselor personale şi de partid

  O petiţie semnată de mai mulţi localnici din Rusu Bîrgăului adresată mai marilor comunei Josenii Bîrgăului, UAT din care face parte şi Rusu, tulbură în acet final de săptămînă apele comunităţii bîrgăuane. Astfel, după ce petiţionarii au cerut transparenţă decizională, inregistrarea şedinţelor de consiliu şi publicarea acestora pe internet, spre ştiinţa poporului, plecarea pădurarilor din consiliu ( sînt 5 din 15 membri), distribuirea cotei de lemn la populaţie, şi nu în ultimul rînd rărirea rudelor de gradul I a aleşilor din Primărie şi Ocolul Silvic, la Rusu Bîrgăului, cel puţin 3 din cei 5 pădurari aleşi în CL la scrutinul din iunie, au trecut la ameninţări, şi la şantaj, potrivit unor săteni.

Sesizaţi de întîmplare de cîţiva semnatari, în numele cărora, pentru presă a vorbit profesoara Rafila Mureşan, am trecut la verificări, privind transparenţa la UAT Josenii Bîrgăului, şi am început cu site-ul primăriei, pe a cărei primă pagină trona încă fostul primar Ciotmonda. Între timp, sesizat de noi, Nicolae Vrînceanu ales primar în iunie, a dres busuiocul, şi a cerut actualizarea site-ului. Una la mînă. 

Asta se întîmpla miercuri.

Joi, pe la ora 13 şi ceva, am aflat că este şedinţă de consiliu la Joseni şi deşi am ajuns la final, am cerut informaţii despre ordinea de zi: stupoare însă, nici măcar madam Doina Frumos, mare liberală nu a catadixit să ne lumineze, decît neoficial şi fără cameră de filmare! Aşa cum se poate lesne vedea pe clipul ataşat acestui material. Fără să vrem am tras concluzia că, la Josenii Bîrgăului s-a instaurat dictatura personală şi de grup, democraţia, dacă o fi fost, s-a terminat înainte de alegeri! Adică înainte să înceapă!

Doi la mînă

În acest context nu ne mirăm că cetăţenii comunei nu sînt informaţi cu privire la deciziile pe care aleşii lor le iau, pentru, se pare, interesele personale şi de grup, în timp ce comunitatea, în slujba căreia ar trebui să fie aleşii, indiferent că sînt în legislativ sau executiv, este minţită, dusă cu preşul şi batjocorită. Comunitatea devine interesantă pentru aceşti politruci prinşi în mrejele puterii doar în campaniiile electorale. Zicem noi.

După aceea, începe dictatura intereselor personale şi de grup, indiferent de partidul politic, din care fac parte politrucii.

 Cazul Josenii Bîrgăului este doar unul asupra căruia am fost sesizaţi. Cu siguranţă în judeţul Bistriţa Năsăud şi în toată România, lipsa de reprezentativitate în ce priveşte cetăţeanul contribuabil este generalizată. Am filmat de curînd nişte aberaţii de adminstraţie locală la UAT Mărişelu. Cîte ceva s-a schimbat între timp, dar nu mare lucru, aşa că, vom reveni, atunci cînd va fi nevoie.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.