Ioan Ţintean rămâne la şefia PNL Bistriţa-Năsăud. Primarul Ovidiu Creţu nu vrea depozit ecologic la Tărpiu. Attila Decsei, ales presedinte al UDMR Bistrita-Năsăud. Gavril Ţărmure, editorul volumului "Opera Română din Cluj''

Attila Decsei

Mesagerul:Ioan Ţintean rămâne la şefia PNL Bistriţa-Năsăud
Deputatul Ioan Ţintean a fost ales în fruntea PNL Bistriţa-Năsăud pe o perioadă de 2 ani după 10 luni de interimat. Parlamentarul bistriţean a fost ales de 345 din cei 385 de delegaţi prezenţi în sala de spectacole a Centrului Cultural Municipal. Contracandidatul său, omul de afaceri Sorin Hangan a obţinut 34 de voturi.
Detalii

Bistriţeanul:Ovidiu Cretu nu vrea depozit ecologic la Tarpiu

Social democratii bistriteni nu sunt de acord cu construirea unui depozit ecologic de deseuri la Tarpiu. Primarul Bistritei vrea sa se retraga din acest proiect, studiind deja alte oportunitati.
Proiectul "Sistem de management integrat al deseurilor solide in judetul Bistrita-Nasaud" a fost castigat de Consiliul Judetean Bistritea-Nasaud anul trecut. Acesta se va derula pana in 2011 si prevede construirea unui depozit ecologic de deseuri in localitatea Tarpiu. Valoarea eligibila a proiectului este de 141.709.850 lei, 98% reprezentand finantare nerambursabila prin Fondul European de Dezvoltare Regionala si Bugetul de Stat, iar restul de 2% reprezentand contributia beneficiarului prin bugetele autoritatilor locale.

Cu toate ca la inceputul derularii proiectului, cele 62 de primarii din judet au au fost de acord cu implementarea acestui proiect, acum primarii social-democrati dau inapoi. Citiţi aici articolul complet.

Citynews:Attila Decsei, ales presedinte al UDMR Bistrita-NasaudAttila Decsei a fost ales, la finele acestei saptamani, presedinte al Uniunii Democrate a Maghiarilor din Romania, filiala Bistrita-Nasaud. Cu 70 de voturi pentru, din cele 113 valabil exprimate, Decsei se va afla la sefia UDMR pentru cel putin doi ani de acum inainte. Cu toate ca a fost singurul candidat, Decsei a avut o puternica rezistenta, peste 40 de delegati nefiind de acord ca acesta sa devina liderul UDMR B-N. Noul presedinte al filialei are 31 de ani, este chimist si se dovedeste a fi cel mai tanar lider a unei organizatii politice bistritene importante de pe esicherul politic local. Aici, citiţi articolul integral.

BistriţaOnline : Gavril Ţărmure, editorul volumului "Opera Română din Cluj'' Primul volum al unei monumentale monografii dedicate Operei Române din Cluj-Napoca a fost lansat, duminică, după primul act al reprezentaţiei cu 'Forţa destinului' de Giuseppe Verdi.

Volumul "Opera Română din Cluj", scris de prof. univ. dr. Octavian Lazăr Cosma, preşedintele Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România (UCMR), prezintă, în 900 de pagini, în cele mai semnificative detalii, pe stagiuni, perioada 1919-1959 din viaţa prestigioasei instituţii culturale clujene. Lucrarea a apărut la Editura Charmides din Bistriţa, în excelente condiţii grafice, pe foaie velină, cu foarte multe reproduceri în sepia de afişe şi fotografii de actori. Directorul editurii, Gavril Ţărmure, a reuşit să obţină sprijinul financiar pentru editare de la Uniunea de Creaţie Interpretativă a Muzicienilor din România. Cel de-al doilea volum al lucrării va acoperi perioada 1960-1999.

Citiţi aici articolul complet.

 

Foto: Attila Decsei, noul preşedinte al UDMR, aparţine citynews

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.