Domnești: Escavare ilegală sau cu știința celor de la Primăria Mărișelu? Pericol de înec pentru animale dar și pentru oameni! Garda de mediu BN, alo!!

 După groapa de gunoi ilegală, descoperită de ecologiștii bistrițeni în apropierea masivului de sare de la Sărățel, situată paralel cu albia râului Șieu, încă o gropniță de dimensiuni impresionante a fost descoperită aproape vis a vis de monumentul carstic Păpușile de la Domnești. Cine a făcut-o și de ce, nu este prea greu de aflat în contextul în care pentru a săpa o astfel de ”baltă” este nevoie de scule; un escavator și oarece rabe, care să transporte pietrișul escavat undeva: Unde? Acolo unde este nevoie de el, adică pentru pietruirea unui drum de hotar sau pentru realizarea bazei unui drum ce urmează a fi asfaltat, evident, pe bani europeni!

Pericolul ca animale sau chiar viața unor oameni să fie pusă în pericol din cauza adâncimii bălții dar și având în vedere o nedorită alunecare de teren, cauzată de înmuierea terenului din jur ca urmare a ploilor recente, este motivul principal pentru care am fost la fața locului să filmăm gropnița!

Solicităm pe această cale intervenția instituțiile abilitate, respectiv Garda de Mediu BN și Agenția de Protecția Mediului să facă lumină în problema escavării și dispariției prundișului! Se poate? Sau trebuie să ne adresăm altor instituții?!

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.