Bistriţa Bîrgăului - Primarul Vasile Laba: La Colibiţa sînt două sau trei contracte de vidanjare, restul, totul se deversează în lac! Care noi, ceilalţi, bem apă după ei!!! ep. III

 Dezbaterea publică, de joi 24 octombrie, privind oportunitatea construirii unei aşa zise hidrocentrale prin pompaj, nu a adus lămuriri privind proiectul. În schimb a descalificat şi mai tare administraţia de la Bistriţa Bîrgăului, în frunte cu primarul Vasile Labă, care după ce a acuzat proprietarii de vile de la Colibiţa că îşi deveresază rahatul în lacul de acumulare Colibiţa, din apa căruia, potrivit aceluiaşi primar bistriţenii beau apă (!!!), s-a plîns audienţei că nu a avut pîrghii de a opri contrucţiile ilegale, şi în consecinţă zona inundabilă a lacului este năpădită de contrucţii ilegale! Toate acestea în contextul în care, unul dintre participanţii la dezbatere, avocatul Liviu Moldovan a pus cîteva întrebări privind bonitatea firmei investitoare şi cazierul judiciar al proprietarului.

 

Comentariile sînt de prisos. Simpla vizionare a clipului ataşat ajută pe cei interesaţi să îşi facă o idee despre cine şi cum gestionează prezentul şi viitorul a ceea ce ar trebui să fie perla turistică a judeţului Bistriţa Năsăud: Colibiţa!

Liviu Moldovan

 

Primarul Vasile Laba"

Lacul de acumulare nu este destinat pentru  a face plajă, să nu aveţi impresia că cineva face baie acolo! Toate fosele septice cad în lac  şi noi aştia de la vale bem apă! Că aşa se întîmplă la ora actuală (...) La Colibiţa sînt două sau trei contracte de vidanjare, restul, totul se deversează în lac! Care noi, ceilalţi, care bem apă după ei!

 Lacul este destinat pentru energie electrică şi alimentare cu apă pe Valea Bîrgăialeor cu potenţial pentru Bistriţa... nu-i destinat să se facă turism. Eu ştiu că asta îi deranjează pe cei care vor să amenajeze plajă. Eu ştiu că asta va fi impactul negativ, care va fi. Eu ştiu că o să deranjeze pentru cei care fac turism, şi vor să amenajeze plaja, că scade apa, creşte apa! Dar o să-i deranjeze şi pe cei care au construit ilegal în cota de inundaţie! Şi sînt mulţi aici în sală, care au construit ilegal, şi binenţeles că îî deranjează, că eu am construit sub cota 805, că nu aveai voie să contrsuieşti, că nu aveam nici-o posibilitate ca să ţinem frîiele în mînă, că nu aveam nici o posibilitate, şi am dat acordul, că nu am avut PUG, nu am avut PUZ,...inclusiv domnul Jean Pierre, nu am avut posibilitatea şi am dat acordul, că este sediul de bancă acolo, nu mai poţi să spui că deja d-voastră aţi făcut doar lucruri bune acolo, domnul Jean Pierre..."

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.