Bistriţa Bărgăului: Cetăţenii, bătaia de joc a primarului Vasile Laba şi a consilierilor locali. Laba, PR pentru un contrabandist! ep. I

 Joi 24 octombrie în Sala de Şedinţe a Primăriei Bistriţa Bîrgăului ar fi trebuit să aibă loc o dezbatere publică privind oportunitatea construirii unei hidrocentrale care să funcţioneze prin pomparea unei mari cantităţi de apă din lacul de acumulare Colibiţa. 

În loc de o astfel de discuţie, la care ar fi trebuit, în mod normal şi legal să participe reprezentanţi ai Apelor Române, Agenţiei de Protecţie a Mediului BN, a Prefecturii, a Consiliului Judeţean, şi nu în ultimul rînd la o astfel de dezbatere ar fi trebuit să fie măcar de faţă, custodele Sitului Natura 2000 Cuşma, respectiv şeful Ocolului Silvic Bistriţa Bîrgăului, Dan Ţacăl, în sala de şedinţe a CL a avut loc un circ în care reprezentanţii primăriei au devenit purtătorii de cuvînt ai unui pseudoinvestitor, un băimărean condamnat la 4 ani închisoare cu executare pentru contrabandă cu produse petroliere, de Tribunalul din Orşova, în anul 2004. Prins de Interpol în Germania în 2005, Nicolae Buzura a fost extrădat în România pentru a-şi ispăşi pedeapsa. Ulterior executării, personajul a emigrat în Norvegia, apoi în Suedia, unde  şi-a "spălat" CV-ul şi apoi s-a întors în "branşa" băieţilor deştepţi din energie pentru a prosti nişte reprezentanţi ai administraţiei locale puşi pe îmbogăţire rapidă.

Nici primarul Vasile Labă, nici consilierii locali, nici aşa zisul expert al firmei cu pricina, nu au dezvăluit cetăţenilor prezenţi, necum presei, numele firmei care a făcut solicitarea pentru autorizare, ca să nu mai vorbim de numele penalului cu care s-au întovărăşit.

Din acest clip şi din cele care vor fi postate ulterior www.ziarul-bn.ro vă puteţi face o idee despre  ingineria pusă la cale pentru a submina economia naţională, în bătaia de joc a statului de drept, de către cei aleşi să administreze interesele comunei Bistriţa Bîrgăului.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.