Voluntariatul este recunoscut ca experiență profesională. Obligații suplimentare pentru ONG-uri

preluare ecomagazin


Activitatea de voluntariat este recunoscuta ca si experienta profesionala, iar organizatiile care lucreaza cu voluntari trebuie sa indeplineasca unele obligatii, printre care si intocmirea unui contract de voluntariat si eliberarea certificatelor de competenta.
Demnitarii au elaborat si publicat in Monitorul Oficial documentul privind reglementarea activitatii de voluntariat in Romania. Acesta a intrat in vigoare in 26 iulie 2014.
Potrivit dispozitiilor ce se aplica de sambata, voluntariatul reprezinta activitatea de interes public neobligatorie, neremunerata si bazata pe decizia liber consimtita a voluntarului persoana fizica, prin intermediul unei persoane juridice, de drept public sau de drept privat, fara scop lucrativ, individual sau in grup.
Ca element de noutate, noua lege stipuleaza ca activitatea de voluntariat se considera experienta profesionala in specialitate, in functie de tipul activitatii, daca aceasta este realizata in domeniul studiilor absolvite.
Astfel, voluntariatul se desfasoara pe baza unui contract incheiat, in forma scrisa, intre voluntar si organizatia gazda. Contractul de voluntariat, intocmit de organizatia gazda, va fi insotit obligatoriu de fisa postului si de fisa de protectie a voluntarului. Conform documentului ce urmeaza sa intre in vigoare, contractul trebuie sa contina urmatoarele clauze: partile contractante, descrierea activitatilor pe care sa le presteze voluntarul, timpul si perioada de desfasurare a activitatii de voluntariat, drepturile si obligatiile partilor, stabilirea cerintelor profesionale, abilitatilor sociale, intereselor de dezvoltare, a celor de sanatate, confirmate prin certificate de sanatate sau alte documente, conditii de reziliere a contractului si denuntarea unilaterala. Continuare aici

Foto; preluare ecomagazin.ro

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.