Viorel Ilișoi: Fir-ați ai dracului, plagiatorilor! https://viorelilisoi.ro/fir-ati-ai-dracului-plagiatorilor/

preluare viorel ilișoi.ro

 Aceasta e doar o postare de pe Facebook. O reiau aici pentru că postacii plagiatorilor au raportat-0, iar Facebook a șters-o imediat și m-a blocat, nu mai pot posta pe paginile mele.


Cum naiba să se vândă cărțile într-o țară de plagiatori? Unii se fac că scriu, alții se fac că citesc.
Prim-ministrul e plagiator, adică hoț, adică căcănar, adică nesimțit, adică jigodie. Îl ține pe lângă el pe ministrul Învățământului, Cîmpeanu, și el plagiator. Dacă te uiți mai bine prin guvern, vezi cum trag unii cu ochii la alții să mai fure ceva: un proiect, o expresie, o fițuică.
Parlamentul e plin de plagiatori. Pușcăriile sunt pline scriitori cu cărți scrise de alții. Tot primarul cu diplomă de bac face face trei facultăți într-o noapte și dimineață are doctorat. Și totul pe furate de la alții.

Plagiatorilor, jigodiilor, veți plagia tot ce s-a scris de Doamne-ajută înaintea voastră până când nu veți mai avea ce fura și vă veți plagia între voi, așa cum ajung să se mănânce între ei „morții vii” din filmele de groază, când rămân fără carne proaspătă. Sunteți niște morți vii, nesimțiților, trageți după voi bucăți din propriile cadavre umblătoare și transformați țara în cimitir.
Sunt furios, îmi vine să-i bat cu rigla peste degete pe plagiatorii ăștia, acum se făcea pe vremuri la școală, când erai prins copiind. Dar să dau, nu să mă fac, să le rup degetele. Criminalilor! Voi ucideți ideea de merit, de respect, de muncă, de sacrificiu, de dăruire, de tot ce presupune condiția de autor, de la care furați voi fără rușine și fără teama că veți plăti într-o zi. Să vă ia dracul pe toți, în frunte cu premierul, cu ministrul Învățământului și cu Bouannis, care-i protejează pe amândoi.

Foto: Viorel Ilișoi de pe botosăneanu.ro

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.