Update: Drumul de acces la Valea Vinului a fost deblocat. Satenii ramân tot fără curent

 Furtuna ce s-a abătut ieri seară asupra comunei Rodna a lăsat fără curent o treime din centrul de comună, a blocat accesul pe DJ 172 Rodna - Valea Vinului, iar sătucul Valea Vinului este izolat şi la această oră, fără curent electric şi fără telefon, a declarat primarul Alexandru Năşcan.

Năşcan a mai spus că, potrivit specialiştilor de la Electrica, repararea reţelei de alimentare cu energie electrică a localităţii Valea Vinului, unde stîlpii au fost doborîţi pe o distanţă de 5 km, va dura cel puţin trei zile, timp în care cei 260 de locuitori vor trebui să se descurce cu lumînări, şi lămpaşe sau cu generatoare de curent, cine are. La acest moment ajutaţi de forţe ISU şi salvamontiştii voluntari din comună  cîţiva angajaţi ai primăriei lucrează la degajarea DJ 173 de molizii doborîţi de furtună pentru ca alimentarea localităţii cu alimente de strictă necesitate să se poată relua a subliniat primarul comunei Rodna. 

Update: Potrivit primarului de Rodna, Alexandru Năşcan, drumul judeţan 172 Rodna - Valea Vinului a fost curăţat de arborii doborîţi de furtună, astfel că accesul în localitatea  Valea Vinului se poate face fără probleme. Romîne însă problema alimentării cu curent electric,. care abia săptămîna viitoare va putea fi rezolvată, din cauza faptului că, pe o distanţă de 5 km, stîlpii de curent au fost distruşi de furtuna din 20 iulie.

 

 

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.