Un român, a doua victimă a gripei porcine în Austria

  
Un român care lucra la o firmă de schele din Salzburg, Austria a murit infectat cu gripă porcină, la numai două zile după ce boala s-a declanşat, potrivit http://www.oe24.at.
Bărbatul, în vîrstă de 38 de ani, a stat acasă în prima zi în care s-a simţit slăbit, dar starea lui s-a alterat şi mai tare, astfel că s-a internat de urgenţă la un spital din Schwarzach –Pongau cu simtome de gripă şi febra mare. În spital, el a fost diagnosticat cu virusul H1N1 şi pentru că starea lui s-a agravat şi mai mult după internare, el a fost transferat la spitalul din Salzburg. Şeful Directiei de Sănătate Publică a landului Salzburg, Christoph König a declarat că a fost vorba de un caz ieşit din comun, iar  pacientul a ajuns la Salzburg într-o stare foarte gravă suferind în tot acest timp de vărsături masive care au dus la deshidratare şi îngroşarea sîngelui. Acest lucru a dus în scurt timp la declanşarea unui sindrom respirator acut sever.”
“Boala românului a debutat în  7 noiembrie şi la 2 ore de la internarea în spitalul nostru  a intrat în stop respirator, si consecutiv inima lui a încetat să mai bată. Cetăteanul român este al doilea caz de bolnav din Austria care a murit  după ce a fost diagnosticat cu gripă porcină. În 2 noiembrie a murit o fetiţă de 11 ani. La  spitalul din Salzburg mai există două cazuri grave, diagnosticate cu H1N1. Doi bărbaţi în vîrstă de 58, respectiv 41 de ani şi care se află la această oră în secţia de terapie intesivă .
Diagnosticul  pozitiv de H1N1 dat românului va fi investigat încă o dată. Totul  s-a întîmplat  foarte repede şi cu un deznodămînt dramatic, dar cu siguranţă  nu putem afirma sau suspecta că o altă infectie secundară ar fi cauzat moartea acestuia, pentru că boala s-a declanşat direct în plămîni a declarat Christoph König, citat  de http://www.oe24.at
 

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.