Teama, ca obstacol

 

“Teama este o întrebare: De ce ţi-e frică şi din ce cauză? Aşa cum sămânţa sănătăţii este în boală, pentru că boala conţine informaţie, temerile tale sunt o comoară a autocunoaşterii dacă le explorezi.” (Marlyn Ferguson)

 

Există multe tipuri de teamă, teama unui nou început, teama de a pierde ceva sau pe cineva, teama de întuneric, cu toţii cred că am simţit la un moment dat în viaţa noastră teama. Şi dacă simţim teama de a fi părăsiţi, cum ne vom mai putea bucura de relaţiile pe care le avem? De ce să ne fie teamă de o pierdere, când noi suntem întregi. Nimic nu ne aparţine, de aceea haideţi să ne bucurăm de tot ceea ce ne oferă viaţa. De ce să ne fie teamă? Frica este unul dintre cele mai mari obstacole ce pot apărea pe cale. Încearcă să te descoperi fără teamă, şi nu-ţi fie teamă să visezi. Teama inhibă, nu te poţi dezvolta fiind condus de ea.

 Cu curaj..învaţă să păşeşti chiar dacă nu vezi decât o parte a drumului din faţa ta, învaţă să-ţi urmezi visul, cu determinare şi perseverenţă. Metoda lui Edison era să lucreze la o invenţie fără să se gândească deloc la eşec. Şi în fond ce este un eşec? Decât un pas înainte, un pas înainte pe drumul tău de dezvoltare şi auto-cunoaştere, este uneori o experienţă necesară, din care se pot înalţa binecuvântări. Ştim oricum că toate evenimentele depind de “privirea” noastră aţintită asupra lor, de importanţa pe care le-o dăm, totul depinde de percepţia noastră. Acelaşi eveniment, observat de trei persoane diferite, va fi văzut în trei moduri distincte, fiecare proiectează ceva din el, din experienţa sa acumulată. Prin urmare, înaintează fără frică. Vorbeşte despre temerile tale, caută dincolo de ele. “Nu ţi-am dat Eu oare porunca aceasta? Fii puternic şi curajos, nu te înspăimânta şi nu te îngrozi” (Iosua, 1:9) caci Dumnezeu este cu tine.

 Aşa că înlocuieşte teama cu credinţa şi iubirea.

 

 

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.