Scandal sexual la Şcoala Generală din Tiha Bîrgăului!!!

 O fetiţa din clasa VII-a fost agresată sexual de patru băieţi dintr-a VIII-a. Urma la rînd o fetiţă din clasa a VI-a. Mai multe mame şocate de întîmplare şi îngrijorate de viitorul fetiţelor lor au cerut ajutorul presei. Înspectoratul Şcolar Judeţean a demarat o anchetă pentru a rezolva problema. Urmează consilierea fetiţei agresate sexual şi a celorlalte minore ameninţate că urmează să o păţească!
 
 
Şoc, groază şi intimidare la Şcoala Generală din Tiha Bîrgăului. Cîteva mame a căror fetiţe urmează clasele a V-a, a VI-a şi a VII-a din localitate au cerut ajutorul presei după ce au aflat din întîmplare la unul dintre magazinele din sat că, o fetiţă a cărei mamă a murit, a fost luată pe sus de patru băieţi din clasa a VIII-a, dusă într-o sala de curs, bătută şi dezbrăcată de unul dintre elevi în timp ce ceilalţi i-au astupat gura să nu poată striga, şi o ţineau de mîini şi de picioare pentru a nu opune rezistenţă. Îngrozite la gîndul că şi ficele lor ar putea cădea victime ale agresivităţii nestăpînite a băieţilor dintr-a VIII, mamele s-au hotărît să rupă tăcerea.
 
Conducerea şcolii ştia de comportamentul deviant al unora dintre băieţi
 
Mărioara Jauca, directorul şcolii ne-a declarat că a fost sesizată de fetiţa agresată încă de acum o săptămînă, că a sesizat Poliţia din localitate şi că va încerca să găsească o soluţie de rezolvare a problemei cu ajutorul Înspectoratului Şcolar Judeţean. De altfel, de mai multă vreme, cadrele didactice de la Tiha Bîrgăului sînt terorizate de gaşca celor patru băieţi care bat copii, sparg geamuri şi ameninţă cu represalii, a spus ea.
 
Mamele sînt dispuse să meargă pînă la capăt pentru a-şi proteja fetele
 
Supărate pe profesori, mai multe mame, au declarat pentru ziarul-bn.ro că, ele nu îşi trimit copiii la şcoală pentru a fi nenorociţi sub prvirea îngăduitoare a cadrelor didactice care se justifică dînd din umeri şi raportează cazul la poliţie şi inspectorat abia după ce presa intră pe fir, şi nu înţeleg ca d-na directoare să le taxeze drept bîrfitoare pe şanţ, într-o situaţie atît de gravă pentru viitorul copiilor lor. În acest climat de tensiune şi îngrijorare, ele aşteaptă ca ISJ să îşi desfăşoare ancheta şi să rezolve problema, cu atît mai mult cu cît fetele nu mai comunică acasă cu părinţii din cauza intimidării, şi de teamă să nu fie bătute de băieţii care fac legea în şcoală.
 
Psihologic vorbind, este vorba de o problemă emoţională
 
Elena Neţan, psiholog şcolar, spune că este vorba de o problemă emoţională şi că agresorul, băiatul care şi-a instigat colegii la astfel de fapte, trăieşte la rîndul său o dramă acasă, comportamentul lui agresiv fiind o reacţie de apărare inconştientă şi în acelaşi timp de semnal pentru adulţi că are nevoie de ajutor şi susţinere. Cazul poate fi rezolvat uşor în această fază, prin consiliere psihologică şi susţinere.
 
Vasile Marc spune că a cerut anchetă la Şcoala din Tiha Bîrgăului
 
Sesizat de ziarul-bn.ro, profesorul Vasile Marc, şeful actual al ISJ BN a declanşat o anchetă pentru a clarifica şi rezolva situaţia gravă de la Şcoala Generală din Tiha Bîrgăului.
 

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.