Să ne întoarcem la natură!

 

„Nimic nu piere în natura, ci numai legăturile lucrurilor se schimbă, numai formele se mută; toate se rotesc într-un cerc veşnic. Elementele rămîn tot aceleaşi.” (George Barit)

Cît de frumoasă este o pajişte înflorită, o pădure de mesteceni, un rîu care sursură, cîntecele păsărilor, răsăritul soarelui, cerul şi vîrful muntelui. Toate acestea, şi mult mai multe, ne sunt oferite de Mama Natură. Oare am uitat-o? Trecînd grăbiţi pe stradă, de acasă la servicu, de la serviciu acasă sau la cumpărături, uităm să ne bucurăm de frumuseţea unui arbore, uităm să învăţăm smerenia şi umilinţa de la firele de iarbă. Natura ne învaţă şi ne dăruieşte necondiţionat. Nu ne costă nimic să ne bucurăm de toate aceste minunăţii. Doar puţin timp, un răgaz, o clipă în care să ne îndepărtăm puţin de grijile zilnice, şi să contemplăm...o floare. Natura ne învaţă şi despre renaştere. Ea ne dăruieşte remedii pentru problemele noastre, ne dă energie, ne revigorează. Avem timp pentru atît de multe lucruri, doar pentru Natura, nu. Este mai uşor şi aparent mai eficient să apelăm la medicamente, decît la serviciile naturii. Este mai uşor să ne menţinem aceleaşi obiceiuri, care ne conduc la aceleaşi rezultate, decît să depunem puţin efort pentru a avea o viaţă mai bună şi mai senină, mai simplă, mai aproape de sufletul nostru şi de natură.
Am uitat cum e să ne plimbăm desculţi prin iarbă, sau desculţi pe un drum prăfuit de la ţară, să bem apă proaspătă dintr-un izvor de munte, să culegem mentă, flori de tei, măceşe, aşa cum făceau bunicii nostri. Noi considerăm că am evoluat, acum bem ceaiuri gata preparate, ne hrănim cu semi-preparate, nu mai avem timp pentru noi. Timp valoros. Ne-am îndepărtat de simplitate. Şi natura înseamnă simplitate. Să ştii să te bucuri de ceea ce îţi este oferit gratis în aceasta minunată Creaţie, este o raritate. Dar poate redeveni un aspect al vieţii noastre. De ce nu? Haideţi să încercăm puţin cîte puţin, cu paşi mărunţi, sa ne întoarcem la adevăratele valori. Să-i ghidăm şi pe copiii noştri spre ele. Este mai important decât să le cumpărăm adidaşi de firmă, telefoane mobile şi altele asemenea. Să le oferim multă iubire şi dragostea pentru natură.
Natura este frumuseţe, este sublim, este graţie, seninătate, puritate. Să o respectăm mai mult, să-i fim recunoscători şi să ne bucurăm de ea.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.