Război pentru păduri la Borșa! Sediul Poliției luat cu asalt de composesori!

preluare you tube.com și vasile dale oficial

 Membri Composesoratului Borșa au luat cu asalt, ieri dimineață, 8 august, sediul Poliției din localitate sătui de disprețul cu care au fost tratați în ultimii 18 ani de autoritățile locale, care nici până la data aceasta nu au catadixit să pună în aplicare sentința judecătorească definitivă din 2005, prin care membrilor composesori li s-a recunoscut dreptul de proprietate asupra a 17.000 de hectare de pădure, dar și pentru că, față de ziua de luni, 7 august, polițiștii au ”uitat înțelegerea” făcută cu proprietarii privind mersul în teren pentru a asista la identificarea și punerea în posesie a pădurilor rămase netăiate. 

Precizare: Din 2000 încoace, din cele 17 000 hectare de pădure, pentru care composesorii au demonstrat proprietatea cu acte, 12 000 au fost rase de pe suprafața pământului și peste 6000 au fost retrocedate abuziv către un composesorat înființat abuziv, supranumit Cisla, desființat în februarie, 2023, de Tribunalul Sălaj, actele acestuia fiind declarate nule! Potrivit informațiilor noastre, în spatele falsului composesorat desființat au stat banii miliardarului de origine română, născut la Borșa, Franck Timiș, care și-a propulsat rudele din localitate în conducerea acestuia pentru a controla atât bogățiile solului din zonă cât și cele ale subsolului, pe care le-a concesionat cu ani în urmă, de la statul român. Se pare că este vorba de minereu de cupru, argint și metale rare.

Pe 8 noiembrie 2022, CEDO a recunoscut dreptul Composesoratului Borșa și implicit al membrilor acestei asociații asupra celor 17 000 hectare de pădure și a condamnat Statul Român la plata a 179 de milioane de euro către composesori. Prin aceeași decizie tribunalul internațional recomandă Statului Român să urgenteze dosarele de retrocedare lălăite prin diverse instanțe din România și implicit respectarea Dreptului la Proprietate Privată. Sentința din 8 noiembrie 2022 a fost atacată de Statul Român, dar în aprilie 2023 CEDO a decis din nou în favoarea composesorilor. Definitiv!

Asaltul proprietarilor din Borșa asupra sediului Poliției din Borșa de ieri, 8 august, a fost generat de nenumăratele abuzuri și încălcări ale LEGII pe care, autoritățile statului le-au comis în relația cu proprietarii, de-a lungul anilor, dar și de faptul că, față de ziua precedentă, șefii instituțiilor de forță au schimbat ”foaia de parcurs”.

 Reamintim că, după o întânire cu fostul premier Ciucă, petrecută la 19 noiembrie, președintele Composesoratului Borșa, Matei Mihali a fost bătut cu bestialitate și băgat în spital, pe data de 24 noiembrie, 2023, după ce a fost amenințat cu moartea de cunoscuți mafioți locali.

În cei 18 ani care au trecut de la momentul în care o instanță de judecată din România a dat câștig de cauză Composesoratului Borșa, până ieri, 8 august, 2023, proprietarii pădurilor din Borșa și urmașii acestora au fost nevoiți să privească cu inima strânsă cum li se distrug pădurile, cum unii dintre politrucii locali și județeni se îmbogățesc de pe proprietățile lor, în timp ce Poliția, Jandarmeria și Administrația de la Borșa fac front comun cu Mafia Lemnului! Mulți dintre ei au fost nevoiți să ia calea străinătății pentru a scăpa de urmăriri, de amenințări, dar și pentru a putea să trăiască și să își crească copiii, în liniște fără pericolele de acasă.

Mâine, 1o august, potrivit informațiilor noastre mulți dintre borșenii din străinătate se întorc acasă pentru a-și vedea locurile de baștină dar și pentru a participa alături de Matei Mihali și, ceilalți luptători pentru dreptul lor de proprietate strămoșesc, la începutul punerii în posesie, declanșată peste voia autorităților, care ar fi vrut, se pare, de comun acord cu mai marii țării să plătească din puținul românilor sărăciți de Hoția generalizată, în jur de 200 de milioane de euro, cifră estimată după ultima expertiză europeană, echivalentul celor 17 000 hectare de pădure, numai să nu le dea nici un petec de pădure moștenitorilor!

 

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.