Propaganda SCHWEIGHOFER, tradusă şi expusa de EIA

preluare neurweg.ro

Environmental Investigation Agency (EIA) loveste din nou – la un an dupa declansarea ‘scandalului Schweighofer’. ONG-ul ecologist-investigativ din SUA expune si desfiinteaza, intr-un nou raport, propaganda firmei HOLZINDUSTRIE SCHWEIGHOFER in jurul recentului audit “favorabil” al sistemului sau de procurare a materialului lemnos.

Despre ce este vorba? In urma cu aproximativ o saptamana, HS distribuise in 13. 04. 2015 un comunicat de presa prin care anunta publicul interesat (si partenerii de afaceri) ca o firma de specialitate (INDUFOR) din Finlanda ar fi confirmat, printr-un audit, perfecta legalitate a materialului lemnos cumparat in Romania de la furnizori.In ciuda impresiei gresite pe care o trezeste comunicatul HS, auditul NU a iesit insa atat de favorabil precum afirma firma, ci, din contra, expunea si cateva puncte esentiale slabe ale firmei, mai exact conditionarea legalitatii lemnului cumparat de HS de legalitatea procurarii/recoltarii acestuia de catre firmele furnizor – logic! Totusi, in comunicat, HS a lasat sa se creada ca auditul ar demonstra ca HS ar procura doar lemn taiat 100% legal – mizand eventual pe ignoranta citirorilor fata de detalii tehnice si birocratice ale auditului – efectuat dealtfel doar pe hartie. Continuare aici

pentru ilustraţie folosim filmul realizat de EIA şi difuzat in urma cu un an, film in care se face dovada ilegalităţilor HS.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.