Polițiștii bistrițeni ARESTAŢI PREVENTIV au mușamalizat FĂRĂ SCRUPULE un accident care a avut VICTIMĂ o FETIŢĂ de 8 ani

preluare evz.ro

 Polițiștii bistrițeni ARESTAŢI PREVENTIV au mușamalizat FĂRĂ SCRUPULE un accident care a avut VICTIMĂ o FETIŢĂ de 8 ani

Comisarul- șef Ioan- Ovidiu Mureșan, inspector șef al IPJ Bistrița Năsăud
Cei trei ofițeri superiori, care conduceau Poliția din Bistrița Năsăud, au fost suspendați din funcții după arestare. Ancheta procurorilor DNA dezvăluie noi abuzuri făcute de aceștia.Evenimentul zilei” continuă seria dezvăluirilor legate de mafia instaurată la IPJ Bistrița Năsăud. Este vorba de cazul celor trei polițiști -Ioan –Ovidiu Mureșan (inspectorul șef al Poliției Bistrița-Năsăud), Roberto Hasnăș (șeful Serviciului Rutier) și Leon Cloșcă (șeful Poliției Năsăud) - acuzați de corupție și arestați pentru 30 de zile.

Acuzațiile

Potrivit DNA, aceștia au mușamalizat grosolan un accident produs de un polițist beat, în care a fost rănită grav o fetiță de opt ani. În dosar, toate discuțiile purtate de ofițeri sunt codate în termeni „meteorologici”. De exemplu, în data de 4 noiembrie 2014, șeful de post din comuna Dumitra, agentul șef Leon Fetti, a comis un grav accident de circulație, fiind sub influența băuturilor alcoolice. În urma acestui accident, o fetiță de opt ani a fost grav rănită, avea fracturi în zona capului și a feței. Asta nu a contat pentru Cloșcă, care a mușamalizat accidentul.

CITESTE SI:

+Cum arată PALATUL baronului Radu Mazăre. Politicianul a fost BĂGAT la AREST pentru 24 de ore | GALERIE FOTO

+Preşedintele ales, Klaus Iohannis, caută consilieri pentru Cotroceni. Două nume sunt pe lista favoriţilor

+ Declarația DURĂ a lui Klaus IOHANNIS care îl va ÎNFURIA la culme pe Ion ILIESCU


Procurorii DNA susțin că acesta nu a raportat accidentul, deși starea de sănătate a micuței s-a agravat și a fost transferată cu un elicopter SMURD la Cluj. „Cloșcă Leon (foto dreapta) a ținut legătura în mod permanent cu șeful Secției 6 de Poliție Rurală Năsăud, inspectorul principal Ilie Câmpan, convenind cu acesta să nu raporteze accidentul, să nu întocmească acte de constatare și să nu întreprindă niciun fel de cercetari”, arată DNA. În aceeași seară, la ora 20.29, procurorii DNA au interceptat o discuție telefonică purtată de cei doi polițiști, în care folosesc codul „meteorologic”.

Ca la meteo

„Îi vreme bună pe aici ... da, vreme bună, nu ne-o sesizat niciun nor c-a ploua, îi OK”, spunea Cloșcă. Câmpan îi răspundea tot cifrat: „Foarte bine, foarte bine. Că ... am înțeles și eu că se încălzește vremea și ... se face ... se face timp frumos”. De producerea acestui accident a aflat comisarul șef Mureșan, care nu a luat nicio măsură. „Mureșan l-a trimis pe comisarul șef Isopescu Petrică, de la Inspecția Internă, să verifice neoficial evenimentele produse. Nici în urma acestei anchete nu se raportează nimic, ci se ascunde totul, astfel că în evidențele Poliției Bistrița nu este înregistrat niciun eveniment rutier și nu este efectuată nicio anchetă oficială”, se mai arată în dosarul DNA. Continuare aici

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.