Pădurile grănicerești ”pierdute” între instanțe de judecată și comisiile de fond funciar! După 15 ani de speranțe și termene de judecată, urmașii grănicerilor sunt în pragul disperării: Instituțiile statului țin cu hoții???

preluare nostra silva

Proprietăți confirmate fostelor comunități grănicerești bistrițene, prin sentințe chezaro crăiești, ca urmare a slujirii fără bani în folosul Imperiului austriac, timp de aproape 100 de ani, în războaiele din care unii nu s-au mai întors, re-confirmate prin decretul regal din septembrie 1940, pentru că se intra în cel de-al doilea război mondial și cineva trebuia să lupte, au devenit prin retrocedări abuzive, exclusiv politice, sursa de îmbogățire a baronilor locali, în special pesediști, a pădurarilor și a clienților lor, care și-au înființat firme de exploatare forestieră și s-au îmbogățit peste noapte prin tăierea abuzivă a celor aproape 180 000 de hectare de pădure grănicerească! În timp ce, proprietarii adevărați, nu au lemne de foc, lemne pentru a repara acoperișurile caselor și, sunt purtați de la ana la caifa prin meandrele intereselor justiției bistrițene, slujnica, se pare a politicului!? Iar copiii acestora au fost nevoiți să plece în lume, să pribegească pentru a-și câștga pâinea cea de toate zilele!


Un fel anume de proprietate, cea grănicerească, indiviză, aflată exclusiv în proprietatea de drept a urmașilor foștilor grăniceri a fost peste noapte schimbată politic în proprietate publică! Din PIX! Un abuz imens care a nenorocit județul Bistrița-Năsăud și a transformat locuitorii acestuia, în marea lor majoritate în ”migranți pentru muncă”.

Toate acestea s-au făcut fără modificări de constituție, referendumuri sau alte proceduri conforme cu legile internaționale privind dreptul de proprietate, legi pe care trebuie să le respectăm în virtutea aparteneței la Uniunea Europeană! Nu au avut nevoie lacomii politruci bistrițeni, care s-au perindat pe la conducerea județului, prin parlamentul ticsit de incompetenți și hoți, decât de complicitatea unui șir de prefecți, majoritatea foști turnători la Securitate sau ofițeri acoperiți pentru ca în așa zisa Comisie Județeană de Fond Funciar proprietățile să nu ajungă la adevărații proprietari ci să devină peste noapte proprietăți publice? Iar la faza pe justiție, cine a avut sânge în vene și s-a luptat pentru dreptul de proprietate, cum sunt bârgăuanii, s-a trezit în fața unor judecători fără prea multă carte( absolvenți ai fabricilor de diplome, gen Spiru Haret) fără conștiință și caracter și ”afiliați” politic? Nu? Ne înșelăm?

Vă prezentăm astăzi un exemplu de batjocură la adresa urmașilor grănicerilor, pus în scenă de reprezentanții Guvernului României! Conducerea Prefecturii BN!

Respectul nostru merge pentru comunitățile urmașilor grănicerilor din Rusu Bârgăului și Bistrița Bârgăului care și-au făcut un scop în viață pentru a obține dreptul de proprietate comunitară și, pentru avocatul Bogdan Tudor, care, termen de termen, vine la instanțele bistrițene, instanțe cârdășite cu politicul? pentru a-i reprezenta corect, pe lege și în fața lui Dumnezeu pe adevărații proprietari!!! Respect!

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.