Ospătar! O ”cioarbă” la prefectură, pentru domnul președinte...Sau cum se scot banii din primării prin firma noului prefect de BN!

După telenovela pusă în scenă de Radu Moldovan, prin terți -pentru schimbarea juristei Mica Oprea, care devenise indezirabilă din mai multe motive- la oficina de unde se trag sforile ilegalităților din județ, supranumită Prefectura BN, a fost instalat un așa zis tehnocrat, pe nume Teofil Cioarbă. ”Necunoscut” marelui public, Cioarbă era în fapt și până ieri ”foarte cunoscut” prin contabilitățile primăriilor de la care, ”suge”, de mai mulți ani, împreună cu nevasta personală, zeci de mii de euro, ca plată pentru serviciile unui program de contabilitate, ”recomandat” politic.


Noul prefect era în conflict de interese?!


Angajat al CJ BN, în funcția de director economic, așa zisul tehnocrat este în conflict de interese de multă vreme, se pare, prin firma cu care vinde un soft de contabilitate aproape tuturor UAT-urilor din județ, firmă pe care nevasta personală o conduce. Activ Controlling SRL este numele ”bidonului” familiei Cioarbă sau firma prin care sunt colectați și drenați zeci de mii de euro, supți de la aproape toate primăriile din județul Bistrița-Năsăud. Aceasta are franciza programului cumpărat de la o altă firmă, din Baia Mare, care, pare se, ar avea lincența programului. Întrebarea care se pune este: Era, directorul economic Teofil Cioarbă în conflict de interese până pe 31 ianuarie cu UAT-urile către care Consiliul Județean, al cărui angajat era, direcționa banii proveniți din Bugetul Național? Și-a folosit el influența de director pentru a obține prin încredințare directă, fără licitație cum ar veni, 694 de contracte? Sau nu? Încă o întrebare? Cum va da aviz de legalitate acelorași UAT-uri pentru proiecte de hotărâri, în mare parte la limita legii, din poziția de prefect, dacă acasă ”ciorba” familiei Cioarbă este gătită din banii primăriilor cu pricina? În funcție de câți bani colectează firma nevestei de la respectivele ”surse”?


Important de știut:


Director economic al CJ BN, până mai ieri, 31 ian. 2023, Cioarbă nu s-a deranjat nici măcar să semneze condica de prezență, darămite să ia la ”cunoștință” că este în conflict de interese, se pare... Oare de ce? Este plauzibilă explicația că, PSD-ul își protejează ”slugile care fură” sau nu?


De ce o ”cioarbă” la prefectură?


Celor care ați uitat, vă amintim că ne așteaptă patru rânduri de alegeri, ca să nu mai vorbim de controlul asupra a cel puțin 60 dintre cele 63 de UAT-uri, toate din mediul rural, unde o parte dintre primari au fost proptiți, de jupînul Radu Moldovan, cu ordine clare de a sifona banii comunităților locale și a-i drena către PSD și portofelele familiilor lor! Credeți că aceștia nu cotizează la partid? De unde? Din salariu? Din furăciuni? Din contracte de genul celor pe care le ”vinde” noul prefect și soața lui sau din alte surse?
Pentru un județ sărăcit de administrațiile analfabeților funcționali două astfel de”cioarbe” ”costă” cam mult, zicem noi, chiar dacă au fost comandate de Radu Moldovan, premiat anul trecut de însuși șeful masonilor pe RO. Poate nu ați știut, dar pentru că nu a fost la școli de zi, ci doar pe la seral și pe la fabrici de diplome, și nu are lecturi obligatorii și nici cultură generală, pe cale de consecință nici premii nu a primit, că nu erau de unde, nu?: Prin urmare, credem că, jupânul județului nostru pare să fi dezvoltat, un complex de titule, astfel că îi plac diplomele și premiile, atât să le primească, cât și să le ”ofere”...Astfel, o diplomă de ”doi lei” primită de la Radu Bălănescu a fost atât de valoroasă pentru un tip despre care jumătate județul știe că a fost chelner la Flora și a servit pe la nunți, încât trebuia să-l pună pe Cioarbă la prefectura BN, nu? Credeți că-i ușor lucru să trebuiască să-ntorci banii cu lopata, dar să nu ai o idee a ta? Nici Una!? Doar plagiate?!


Ce îl mai recomandă pe Cioarbă pentru job-ul de prefect?


În afara faptului că există o simbioză clară între Moldovan și Cioarbă, din moment ce al doilea era până mai ieri omul de încredere și ordonatorul de credite al jupânului Radu Moldovan, pe Cioarbă îl mai recomandă pentru job-ul de prefect, nu numai ”freza” și ochii ”plânși” ai primului vânător din BN, ci și apartenența la masonerie, căreia Radu Moldovan i-a întors serviciul de a-l fi premiat anul trecut, prin însuși Radu Bălănescu. Că, în cine să aibă încredere ”săracul jupân” dacă nu în omul cu care a ” tăiat și spânzurat” până mai ieri bugetele consiliului județean dar și bugetele comunale, indirect, unde s-au primit ordine clare ca prin încredințări directe, anumite programe de contabilitate francizate de firma la care directorul economic al CJ are 50%, alături de nevasta personală, să fie achiziționate de butoanele din primării?! Că programele, erau, cum am spus, francizate de la o altă firmă, cu sediul în Baia Mare, cui îi pasă din primăriile care au plătit până în decembrie 2022, cam 3000 de lei pe lună, iar din ianuarie 2023, au fost notificate că trebuie să plătească 3400! Adică, cam 7000 de euro pe an! Dacă facem o socoteală, în mare, firma la care actualul prefect este părtaș cu 50%, a adunat câteva zeci de mii de euro de la clientela din administrațiile locale, adică de la bistrițenii tot mai săraci, doar anul trecut. Ce să mai adunăm din urmă cu 4-5 ani? Că ne ia cu amețeli?!

ALO! DNA , DIICOT Avem niște procurori cu chef de muncă în țara aceasta?  Că avem niște documente care probează afirmațiile noastre! Poate vă interesează, nu?


694 de contracte cu încredințare directă pentru masonul Cioarbă?

Și un ardei iute pentru electoratul care se pregătește să voteze PSD? Să-i vină minte la cap! Că-i bai mare!

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.