Năsăud: Hidrocentrala lui Romocea se conturează, în timp ce apărarea oraşului împotriva inundaţiilor dispare. Primarul este bolnav. Are nevoie de doctor. Cerem organelor abilitate să se autosesizeze!

 Scriam nu demult că: 

Comunitatea locală a fost avertizată de stricăciunile din sistemul de apărare al oraşului Năsăud. Consiliul Local a fost informat printr-o plîngere prealabilă. Plîngere care nu ajuns la CL nici în ziua de astăzi. Asta nu exonerează legislativul năsăudean de răspundere. Chiar dacă nu a primit, din varii motive, actul la care facem trimitere. Plîngerea a fost înregistrată în februarie 2014 la Primăria Năsăud. Se poate demonstra.

Cronologic vorbind, în 2014, finalul lunii martie, moment la care filmam şantierul distrugerilor efectuate de SC Acord Impex SRL în sistemul de apărare al oraşului Năsăud, vezi aici detaliile

firma lui Romocea primise deja cel puţin trei smetii oficiale privind bătaia de joc la adresa Sistemului Naţional de Apărare Împotriva Inundaţiilor. În ordine cronologică acestea sînt:

adresa ABA Someş Tisa din 13 decembrie 2013, adresa ANAR din 14 ianuarie 2014 şi plîngerea prealabilă adresată Consiliului Local Năsăud prin care se cerea anularea autorizaţiei de construcţie nr.30 din 26 iunie 2013, autorizaţie pe care primarul Romocea o acordase propriei sale firmei, Acord Impex SRL. Toate cele trei documente citate au un element comun și anume faptul că firma SC Acord Impex SRL, în spatele căreia se află edilul de Năsăud, încalcă grosolan legea, punînd în pericol prin stricăciunile aduse sistemului de apărare al orașului, practic siguranța acestuia.  În primul rînd este vorba de Legea Apelor, cunoscută drept 107, completată cu alte acte normative ulterioare și care spune în clar, la articolul 49, alineatul 1, că, în zona de protecție a rîurilor, între albie și digul de apărare nu se dau nici un fel de autorizații de construcție, fie ele pentru construcții economice sau locuințe. Apoi, vine la rînd legea contenciosului administrativ, act normativ care ar trebui să fie, alături de Legea 215, biblia celor din adminstrația publică. 

Faptul că, îmediat după ce a semnat autorizația ilegală nr. 30 din 26 iunie 2013, prin care SC Acord Impex SRL putea trece la distrugerea sistemului de apărare al orașului Năsăud, s-a internat în spital la Cluj pentru a-și trata o suferință gravă, pe care o trecem sub tăcere, din omenie, nu îl scutește de răspundere pe Mircea Romocea, primar ales al năsăudenilor, că, timp de peste o lună calendaristică a semnat în fals acte a căror efect juridic poate fi distructiv pentru orașul academicienilor. În timp ce era înternat în spital! 

Romocea este un primar bolnav. Are nevoie de doctor!

Încă o dată, în ce privește motivele internării în spital a primarului de Năsăud, Mircea Romocea, nu ne pronunțăm decît prin aceea că îi dorim sănătate, viață lungă și leac pentru bolile de care suferă! 

Ce ne interesează pe noi este modul batjocoritor la adresa Legii și a Statului de drept, de care edilul năsăudean suferă din clipa în care a fost ales primar! Faptul că, la Primăria Năsăud, a găsit persoane dispuse să îl ajute la încălcarea legii, este doar un detaliu de care se vor ocupa instituții abilitate, la momentul oportun. Pînă atunci, rolul nostru este să semnalăm derapajele care pot și pun în pericol un oraș de 10 000 de locuitori, pus pe harta de risc pentru inundații, de boala lăcomiei de care suferă primarul Mircea Romocea!

Dispoziție privind licitația barajului de la Năsăud semnată din spital

Cel puțin unul dintre documentele administrative semnate în timp ce se afla internat în spitalul din Cluj, afectează grav buna desfășurare a actului administrativ la Năsăud. Este vorba de dispoziția prin care a fost constituită comisia privind licitația barajului de pe rîul Someș, situat la cam 500 de metri în amonte de podul rutier de pe DN 17 D, de la intrarea în oraș, dinspre Bistrița. Sigur că acea dispoziție AVEA O MIZĂ MARE și sigur că asta îl privea personal pe primarul Romocea, altfel nu se poate explica riscul enorm pe care și l-a asumat prin semnarea acelei hîrtii fatidice prin care se stipula modul în care urma să aibă loc licitația pentru barajul de care avea nevoie firma SC Acord Impex SRL, pentru a începe materializarea microhidrocentralei, care în visele lui Romocea, avea să îi asigure un trai îmbelșugat chiar dacă, mai devreme sau mai tîrziu nu mai era primar!

 

Clipul de ilustrație a fost filmat duminică 20 iulie, spre seară. Acesta relevă faptul că, beat de putere și lacom de bani, mulți și nemunciți, primarul Romocea taie și spînzură în Năsăud. Prin Horj și Scurtu, cei doi fideli ai săi, el distruge apărarea orașului împotriva inundațiilor. Acest aspect, ni se pare că aduce atingere Siguranței Naționale! De aceea solicităm și pe această cale instituțiilor abilitate cu controlul legalității să intervină, pînă nu se întîmplă ceva regretabil.

Vom reveni cu detalii

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.