Ministrul Mediului a semnat un protocol pentru protejarea pădurilor virgine

preluare www.oradecluj.ro

La nici două luni de la lansarea campaniei “Salvați pădurile virgine!” de către World Wide Fund, Ministerul Mediului a semnat un acord pentru protejarea pădurilor virgine din România, cele mai întinse din Europa. Pădurile virgine din România vor primi, astfel, statutul de păduri strict protejate. Documentul prevede cartarea pădurilor virgine și interzicerea oricărei intervenții în acestea.
Semnăm astăzi un protocol foarte important pentru salvarea pădurilor din țara noastră și dorim ca până la sfârșitul anului 2012 să finalizăm inventarierea pădurilor la nivel național. Totodată, prin reîncadrarea pădurilor virgine într-o categorie mai strictă de reglementare, nu se va mai putea face nici un fel de intervenție în perimetrul acestora, a precizat ministrul Mediului si Pădurilor, Laszlo Borbely.
Lansată pe 24 octombrie 2011, campania “Salvați pădurile virgine!” a reuşit să atragă deja peste 100.000 de susţinători, care s-au alătura demersului iniţiat de WWF România semnând petiţia campaniei, disponibilă pe www.padurivirgine.ro. Azi e cea mai importantă zi din istoria WWF-România de până acum, având în vedere că am reuşit să dovedim că românii pot deveni o comunitate, dacă reuşesc să identifice cauza potrivită. Prin acest protocol, reuşim să obţinem protecţie pentru cele 13.000 de specii care trăiesc în pădurile virgine şi, poate şi mai important, reuşim să dovedim că oamenii simpli pot să schimbe ţara noastră. Ne-am mobilizat în mod exemplar şi autorităţile au recunoscut vocea comunităţii. Azi avem motive să ne bucurăm, însă de mâine trebuie să rămânem în continuare o comunitate unită şi să ne îndreptăm atenţia spre celelalte probleme, la fel de importante, a declarat Magor Csibi, directorul WWF România.
WWF-România va participa cu expertiză la elaborarea actelor normative şi va sprijini, cu fonduri proprii de minim 100.000 de euro, evaluarea şi cartarea pădurilor virgine, în vederea completării Catalogului Naţional al Pădurilor Virgine.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.