Ministrul brazilian al sănătăţii recomandă: Faceţi sex pentru prevenirea hipertensiunii arteriale

Medlife scrie că brazilienii sunt indemnati de ministrul sanatatii sa previna bolile cronice prin exercitii fizice si sex. “Oamenii trebuie sa fie activi. Un meci de fotbal la sfarsitul saptamanii nu ar trebui sa fie singura activitate fizica a brazilienilor. Adultii au nevoie de miscare: plimbari, dans si sex protejat” a declarat Jose Gomes Temporao.

Ministrul a dat aceste sfaturi la lansarea campaniei de prevenire a hipertensiunii arteriale, boala care afecteaza un sfert din populatia Braziliei, care se ridica la 190 de milioane de locuitori. “Nu este o gluma, este un lucru serios. Sa faci exercitii fizice regulat include si sexul, intotdeauna protejat, evident”, a precizat el pentru jurnalisti, dupa ce a facut neobisnuita declaratie.

“Dansul, sexul, pastrarea greutatii in limitele normale, schimbarea obiceiurilor alimentare, exercitiile fizice”, toate acestea contribuie la prevenirea hipertensiunii arteriale, a spus Temporao.

El este de parere ca exista o “bomba cu ceas” a sanatatii care ticaie in Brazilia, iar in aproximativ 20 de ani s-ar putea inregistra un “procent urias” de persoane care sufera de boli cronice, hipertensiune arteriala, diabet si nivel ridicat al colesterolului, scrie sursa citată

Foto: MorgueFile.com

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.