Iubirea de sine!

Iubirea faţă de tine este cel mai frumos dar pe care ţi-l poţi face. Iubirea binecuvântează tot ce atingi şi transformă totul în ...iubire.
 
Un aspect esenţial în viaţa fiecărei persoane este iubirea de sine. Înainte de a-i iubi pe ceilalţi oameni, trebuie să învăţăm să ne oferim nouă înşine iubire. Cum altfel am putea îndeplini porunca „Iubeşte-ţi aproapele tău ca pe tine însuţi”? Cum altfel am aştepta iubirea şi respectul celorlalţi, când se întâmplă ca noi înşine să nu ne iubim şi să nu ne respectăm. A ne stima implică evaluarea, dar a ne iubi nu implică termeni, ne iubim pur si simplu, dincolo de limitele noastre, dincolo de greşelile şi eşecurile noastre. Este vital să învăţăm să ne preţuim, sa ne acordăm iertare nouă înşine atunci când se întâmplă să greşim, şi să ne iubim necondiţionat. Să ne simţim bine cu noi înşine, pentru că fiecare dintre noi îşi petrece 24 de ore pe zi cu el însuşi. Dacă o companie neplăcută o putem evita, pe noi înşine nu ne putem evita la nesfărşit. E foarte important sa fim în bune relaţii cu propria persoană. Nu este un păcat să ne iubim, bineînţeles că asta nu înseamnă că vom fi mândri peste măsură sau orgolioşi. Să ne iubim înseamnă că  indiferent de ceea ce ni se întâmplă, ne vom respecta pe noi înşine şi ne vom asculta nevoile şi aspiraţiile noastre.
            Iubirea de sine este un element foarte important. Ea este „un ingredient” al stimei de sine. A te iubi este fundamentul stimei de sine. Iubirea vine de la Dumnezeu şi totodată bazele iubirii se pun în cadrul familiei de origine. Iubirea de sine depinde în mare parte de dragostea pe care o primim atunci când suntem copii.
            Să dăruim aşadar iubire copiilor noştri, părinţilor noştri, soţilor/soţiilor noastre, prietenilor noştri şi nu în ultimul rând Nouă Înşine.
 

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.