Interes crescut pentru festivalul-concurs “Valeria Peter Predescu”. Au început lucrările de reabilitare a gării CFR Bistriţa. Cultură în spaţiul gardienilor publici

www.mesagerul.ro

 Interes crescut pentru festivalul-concurs “Valeria Peter Predescu”

 

 

În organizarea Consiliului Judeţean şi Centrului Judeţean pentru Cultură se desfăşoară pe parcursul a două zile cea de-a treia ediţie a Festivalului-Concurs Naţional de Interpretare a Cântului Popular Românesc “Valeria Peter Predescu”.
Omagierea marii interprete a cântului năsăudean a început miercuri, pe scena Centrului Cultural Municipal „George Coşbuc”, cu prezentarea orchestrală a câtorva piese de către Orchesta Ansamblului Profesionist “Dor Românesc” dirijată de maestrul Ştefan Cigu. În continuare, a fost prezentat juriul de profesionişti, prezidat de prof. univ. dr. Ioan Bocşa, care a urmărit cu atenţie şi competenţă, în prima zi de festival, evoluţiile celor 25 de tineri artişti dornici să-şi verifice posibilităţile de a accede în rândul interpreţilor de folclor recunoscuţi.

www.citynews.ro

Au început lucrările de reabilitare a gării CFR Bistriţa

În această dimineaţă au început lucrările de reabilitare a staţiei CFR Bistriţa-Nord, la mai bine de un an de la anunţul făcut de Ministerul Transporturilor legat de intenţia de modernizare a unor staţii CFR, printre care şi cea din Bistriţa.

Lucrările sunt executate de firma spaniolă Copisa Constructora Pirenaica - Puentes Y Calzadas Infraestructuras, care şi-a adjudecat contractul de reabilitare a gării la jumătate din suma alocată, pentru acest proiect Ministerul Transporturilor intenţionând să cheltuie 8,5 milioane de euro.

www.bistriteanul.ro

Cultură în spaţiul gardienilor publici

Deşi Direcţia de Fond Imobiliar sau Poliţia Comunitară ar fi putut să-şi mute birourile pe Liviu Rebreanu la numărul 23, fostul spaţiu al gardienilor publici, în cele din urmă, va fi ocupat de Centrul Cultural Municipal „George Coşbuc”.
Cel mai probabil din luna iulie, pe pietonalul Liviu Rebreanu, în fostul sediu al gardienilor publici, va funcţiona o grădină de iarnă. Nu e cazul să vă imaginaţi în spatele zidurilor vreo terasă pentru vremurile friguroase sau cine ştie ce locuri pentru servit mese calde. Dimpotrivă. Va fi un loc destinat artei. Doi se bat, iar al treilea câştigă.

Imagini de arhiva cu regretata interpreta, preluate de pe you tube.com

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.