Infecţii la suprapreţ - o investigaţie marca Rise Project

preluare riseproject.ro

7,9 euro. Atât costă la sursă, în Germania, un litru de dezinfectant spitalicesc cumpărat de afaceristul Dan Alexandru Condrea prin compania lui offshore din Cipru.

75 – 100 euro. Același litru de dezinfectant se scumpește de peste 10 ori pe hârtie atunci Condrea vinde tot către Condrea. Adică atunci când offshore-ul său intermediar din Cipru trimite marfa la firma lui din România. RISE Project a obținut documentele offshore ale tranzacțiilor cu furnizorii străini.

100 euro. La final, aproximativ atât încasează SRL-ul lui Condrea de la spitalele românești pentru același litru de dezinfectant. Bani publici.

RISE Project continuă ancheta începută de tolo.ro și arată cum au decurs, în documente, afacerile lui Condrea.

Gazeta Sporturilor a dezvăluit că dezinfectanții vânduți de Condrea au fost diluați și de zece ori. Practic, Condrea a câștigat la două mâini: cu una a umflat prețul de achiziție a materiei prime de zece ori, cu cealaltă a diluat dezinfectantul de zece ori. Profitul? De 100 de ori mai mare.

ONG-ul Inițiativa România a arătat că în ultimii patru ani, firma românească a lui Condrea, Hexi Pharma, “a semnat peste 9.000 de contracte cu spitalele din România”. 90% dintre acestea au fost parafate fără licitație. Continuare aici

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.