Germania: Conservatorii sugerează că imigranţii ar trebui supuşi unor teste de inteligenţă

preluare HotNews.ro

 Germania: Conservatorii sugereaza ca imigrantii ar trebui supusi unor teste de inteligenta


Conservatorii germani afirma ca ratiunile de natura umanitara nu ar trebui sa fie singurul criteriu in acceptarea unui dosar de imigrare, sugerand ca persoanele care doresc sa se stabileasca in Germania ar trebui sa fie supuse si unor teste de inteligenta, relateaza agentia de stiri The Local.

Peter Trapp, un purtator de cuvant al filialei berlineze a crestin-democratilor, a afirmat, intr-o declaratie acordata tabloidului Bild, preluata pe larg de presa germana, ca Germania are nevoie de noi reguli de imigratie.

"Trebuie sa stabilim noi criterii de imigrare care sa serveasca intr-adevar interesului tarii noastre", a spus el. "In afara de educatie si de calificare profesionala, un criteriu ar trebui sa fie inteligenta. Sunt in favoarea introducerii testelor de inteligenta pentru imigranti", a afirmat reprezentantul conservatorilor.

Peter Trapp a precizat ca aceasta idee nu ar mai trebui sa constituie un tabu.

Markus Ferber, membru al crestin-socialilor germani si europarlamentar, a precizat ca impartaseste ingrijorarile lui Trapp si a citat ca exemplu Canada.

"Avem nevoie de o politica unificata la nivel european", a spus el. "Canada se afla cu mult in fata noastra in aceasta privinta si cere copiilor imigranti sa aiba un IQ mai mare decat copii nativi. Ratiuni umanitare, precum reunificarea familiilor, nu pot fi unicul criteriu de imigrare pe termen lung".

Foto: Business Week

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.