Furtul pădurii prin metoda accidentalelor face carieră în Parcul Național Munții Rodnei

preluare you tube.com

 Parcul Național Munții Rodnei este jefuit sistematic de jefuitorii ocoalelor silvice în colaborare cu șefii PNMR? Ce părere are Consiliul Științific al ariei protejate? Dar Ministerul Mediului?

Preluăm postarea video și text de pe canalul de you tube a organizației Agent Green:

 

”Pădurile Ocolului Silvic Telciu din Parcul Național Munții Rodnei sunt devorate de un păienjeniș de drumuri și tăieri accidentale ilegale realizate pe pante extrem de abrupte. Lucrările silvice de aici compromit relieful, turismul, biodiversitatea, păstoritul și chiar silvicultura.

Agent Green publică astăzi al treilea episod din seria ”Jaf în Parcul Național Munții Rodnei” prin care Agent Green atrage atenția că guvernul României nu și-a îndeplinit obiectivul asumat de guvernare privind stricta protecție a pădurii din cele 13 parcuri naționale a căror suprafață totală însumează doar 1% din suprafața țării. În primul episod au fost prezentate tăierile abuzive de pe raza ocolului silvic Someș-Țibleș. În cel de-al doilea episod a fost expus haosul din poliția română care facilitează furtul de arbori. În următoarele două episoade vor fi prezentate prestația catastrofală a Gărzii Forestiere și corporația internațională care valorifică lemnul din Rodna.”

 

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.