Franţa: Comisie parlamentară pentru anchetarea condiţiilor de imunizare împotriva Gripei H1N1

Ziarista austriacă Jane Buregermeister, scrie pe site-ul ei, citînd AFP, că ieri la Paris, Parlamentul a aprobat constituirea unei comisii parlamentare de anchetă privind vaccinarea împotriva gripei H1N1. Această comisie se va înfiinţa curînd a declarat ieri, preşedintele Adunării Naţionale, Bernard Accoyer (UMP), după ce în ultima vreme campania de vaccinare în masă efectuată de ministrul Sănătăţii, Roselyne Bachelot a fost confruntată cu critici dure.
Burgermeister scrie că în luna august scurgeri informaţionale au dezvăluit planuri care vizau vaccinarea tuturor francezilor pînă la sfîrşitul lunii ianuarie 2010, în centre special stabilite. Cu toate acestea, doar 6 milioane de francezi, din 62 de milioane cîţi numără Franţa, s-au vaccinat, ceilalţi refuzînd să se lase inoculaţi,  după o campanie de informare fără precedent privind toxicitatea vaccinului, ce s-a desfăşurat prin intermediul internetului.
Bachelot a renunţat la 50 de milioane de doze de vaccin împotriva H1N1, la o zi după ce fusese citată la tribunal, pentru a răspunde la acuzaţiile de otrăvire în masă prin intermediul campaniei de vaccinare împotriva gripei porcine, mai scrie Jane Burgermeister.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.