Edilii bistrițeni nu știu exact câte străzi are orașul?! Câte străzi are orașul Bistrița, de fapt? Se întreabă useristul Călin Stan

preluare calin stan pagina de face book

 

O problemă ”terestră” în această vreme a virușilor corona: străzile orașului Bistrița și faptul că edilii în funcție habar nu au, câte străzi are de fapt Bistrița? Problema este pusă îndrăzneț pe tapet de useristul Călin Stan. De la Niculae, ”competent” în foarte multe domenii, ne așteptam, că încă este vice, dar de la Crețu, după atâtea mandate...greu! Nota red.
Citiți ce spune Călin Stan despre ”nenumăratele” străzi ale Bistriței!

Deși au promis încă din 2016 că vor asfalta străzile de pământ din Bistrița, adică 10 străzi pe an, până în 2020, edilii municipiului reședință de județ și-au reamintit promisiunile abia acum, în al 12-lea ceas, când încă nu bătea pandemia la porțile orașului, ci doar vânt de alegeri locale în vară.

„În ceea ce privește străzile de pământ pe care am promis în 2016 că le asfaltăm, suntem în grafic: până în 2020 vom asfalta 10 străzi de pământ pe an, deci 40 în total”, raporta viceprimarul.

Cam puțin pentru un mandat de 4 ani la conducerea primăriei, dacă e să ne raportăm doar la cele aproape 200 de străzi noi ale domeniului public. Căci o raportare la numărul de străzi private este mai greu de făcut, având în vedere că nici primarul, împreună cu viceprimarul lui „favorit”, nu au putut cădea de acord cu privire la numărul lor – după unul 53, după altul 99 (?!) - deși fac parte nu doar din aceeași primărie, ci chiar din același partid,.. Cam nerealistă și promisiunea reiterată, cum că în 5 ani (de acum înainte!) se vor asfalta toate străzile din domeniul public al Bistriței,

Nu ar fi fost de neiertat poate nici această întârziere, în al 12-lea ceas de mandat, în care Primăria s-a apucat cu „elan” să toarne din nou asfalt pe străzile municipiului, dacă nu ar face-o însă la modul „heirupist”, de dragul imaginii în primul rând. Căci cum s-ar putea interpreta altfel „asfaltarea asfaltului” de pe cele mai multe străzi, nu toate într-atât afectate de gropi ori denivelări, în detrimentul altora care așteaptă primul strat poate de zeci de ani?

Bistrițenii chiar merită să circule civilizat pe străzi bune, ca să-i parafrazăm pe edili. Dar tot bistrițeni sunt și locuitorii cartierelor cu străzi de pământ, care poate că ar merita primii să circule civilizat, pe străzi într-adevăr bune, după atâta amar de ani de așteptări și mandate de promisiuni.

P.S.: Ca să elucidăm „misterul” numărului de străzi din municipiul Bistrița (de pământ, din domeniul public, private sau semi-private), am înaintat deja o cerere către Primărie. Așteptăm răspuns! Sperăm ca de această dată să nu avem, din nou, două „puncte de vedere” diferite, pe o chestiune simplă: câte străzi are Bistrița, de fapt...

 

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.