Cum este să ajungi coleg, tu academicianul titular, cu un tocător de păduri care și-a luat bac-ul, la Maieru, cu plicul de șpagă?!

 Sau cum a devenit CNADCU, ținta unui potențial trafic de influență? Politrucii bistrițeni i-au pus gând rău academicianului Dorel Banabic, vicepreședinte la CNADCU? Va primi profesorul univ. dr. titlul sau îl va refuza?


Reputatul universitar clujean, Dorel Banabic, originar din BN, este luat în calcul pentru o eventuală murdărire într-un potențial trafic de influență, pentru ”reperarea onoarei” pseudodoctorului plantat ministru, acum 6 luni, la Cercetare și Digitalizare? Va primi Dorel Banabic temă să îl treacă ”clasa” pe Ivan Bogdan? Va pica academicianul titular, în plasa jegoasă a șefului CJ BN, pentru un petec de hârtie de la un jupân pesedist? Grea întrebare, mocicoșă treabă!
Din observațiile și experiența noastră, în materie de presă și nu numai, politrucul Radu Moldovan, având trei mandate de jupân al județului Bistrița-Năsăud, face ceea ce știe cel mai bine: încearcă să-și ”însușească” mari competențe universitare pentru a acoperi analfabetismul funcțional și furăciunile butoanelor prin care vrea, în continuare, să călărească bistrițenii și năsăudenii! Astăzi vorbim despre bucățelele de hârtie distribuite cu ”fast„ pe post de titluri de ”cetățeni de onoare”! Aviz amatorilor: urmează solicitarea traficului de influență, cu peronul pe stânga? Personajul încearcă, dacă merge bine, dacă nu, găsește pe altul?!
1.Așa cum scriam: R.M. încearcă, poate îi iese, prin oferirea unor bucăți de hârtie, așa numitele diplome de titluri de cetățeni de onoare, să murdărească onoarea și cariera unor universitari bistrițeni sau a acelora care au contact cu locurile Bistriței și Năsăudului, sperând că o să îi pice în plasă, în funcție de orgoliul mai mare sau mai mic al acestora, un careva ”premiat”, urmând ca respectivul să devină responsabil cu un oarece trafic de influență? Punem semne de întrebare pentru că nu avem de unde să știm cum va reacționa cineva sau altcineva! Din ceea ce se vede, din avion, anul acesta ținta lui Radu Moldovan este CNADCU (Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare) http://www.cnatdcu.ro/ și, unii dintre membri acestui organism de control, care a respins în februarie, 2023, pseudolucrarea ministrului de la Cercetare, Bogdan Ivan. Din cele observate, de noi, genul acesta de influență este ”agheasma” în care a fost ”botezat” jupânul la PSD BN, cu alde Ponta, Vasile Dăncu, Dragnea, Ciolacu și alți așa ziși oameni politici, cocoțați pe spatele românilor, pe care îi vampirizează la greu: de bani, de emoții de speranțe!


2.Dacă în anul 2022, sub umbrela acestei fandoseli devenită practică de agățare a unor universitari onești, dar orgolioși, pe lista titlurilor de cetățeni de onoare, a fost ”ascuns la vedere” unul dintre cei mai lacomi așa ziși oameni de afaceri din județ, cunoscut drept tocătorul pădurilor și al bugetelor de stat, sponsorul vânătorilor lui Radu Moldovan prin Africa și Alaska, controversatul Traian Larionesei, individ degrabă furnizor de șpăgi, pentru a-și ”adjudeca” contracte de sute de milioane de euro, din banii publici, premiat de jupân chiar înainte de a fi trimis în judecată de DNA, anul acesta pata lui Radu Moldovan a fost pusă pe CNADCU și vicepreședintele respectivului consiliu, academicianul Dorel Banabic. Oare de ce? Hai să aflăm care este strategia jupânului?! În 2022, pe lista petecelor dee hârtie cu antet de la CJ BN, pe lângă alții, ca ”momeală” a fost folosit profesorul univ. Ioan Bolovan, care fără să bănuiască nimic a devenit ”coleg” de titlu cu personajul controversat Traian Larionesei în a cărui CV nu a fost precizat faptul că a absolvit la seral, pe bază de șpagă, Grupul școlar din Maieru, care, ce să vezi, poartă numele marelui romancier ”Liviu Rebreanu”, la fel ca și Colegiul bistrițean, fost liceu german? OMISIUNE sau abureală? Anul acesta ținta lui Moldovan a devenit academicianul Dorel Banabic, vicepreședinte al CNADCU! Oare de ce? Pentru că CNADCU a invalidat așa zisa teză a celui pe care jupânul, îl anunța cu emfază, urmaș al său la conducerea CJ BN! De parcă președinția consiliului ar fi luată pe persoană fizică de Radu Moldovan și ar putea-o lăsa ”cu limbă de moarte președințială” ”specialistului în sexul escortelor PSD”, Ivan? Nu mai are PSD BN potențiali candidați, cu oarece brumă de experiență în administrație? A rămas fără oameni? Contează doar ce hotărăște Radu Moldovan? Este el un fel de dumnezeu la care se raportează Larionesei când afirmă că este mai bogat decât ”dumnezeu?”


3.Potrivit site-ului CNADCU și profesorul universitar Ioan Bolovan, ”decorat” în 2022 cu bucata de hârtie de titlu de cetățean de onoare, la ordinul ”buzatului” acestui județ, este membru al CNADCU, numai că, universitarul clujean, Bolovan, este destul de revoluționar și nu ascultă ordinele lui R.Moldovan. Credem că, universitarul clujean nu a achiesat la tipul acesta de trafic de influență, mai ales după ce ”păpușata” șefă de la Arhivele bistrițene a cerut documentele orașului Bistrița, din perioada medievală, aflate la Institutul Barițiu! Adică în responsabilitatea profesorului Bolovan! Acest lucru a fost demonstrat, de curând, în urma tentativei de a ”prelua” arhiva orașului medieval Bistrița, de către anumiți”pseudocercetători” plantați la comanda secției județene BN a Arhivelor Naționale, de PSD! Sigur că la solicitarea jupânului! Faptul că profesorul Bolovan le-a tras o smetie celor de la arhivele bistrițene, direct ”în bot” și indirect politrucului Moldovan, în orgoliul nemăsurat, așa cum a scris presa de Cluj Napoca, tratând cu un refuz maxim solicitarea ”analfabeților” bistrițeni, l-a determinat pe jupânul ofensat să se reorienteze către un alt membru CNADCU, pentru a-l trece clasa de doctor pe neavenitul IVAN. Așa s-a ajuns la academicianul Dorel Banabic, se pare! Cine l-a recomandat pentru a așa treabă nașpa, nu este greu de aflat, mai ales că Dorel Banabic este mason! Despre această calitate a profesorului univ D. Banabic, presa bistrițeană se pre face că n-are la cunoștință și nici despre faptul că funcția acestuia de vicepreședinte al CNADCU nu scrie nimic! Titrează doar doar meritele ilustrului profesor, fără a scoate în evidență vulnerabilitățile acestuia! Că doar om este și academicianul Banabic și nimic din ce este omenesc nu-i este străin, se pare!


Revenind la celălalt membrul al CNADCU, de la UBB, profesorul universitar Ioan Bolovan, acesta afirma recent, ca răspuns la tupeul pseudocercetătorilor de la secția județeană a arhivelor, de a solicita ritos arhiva medievală a orașului săsesc: „La Bistrița, cu tot respectul pentru cei care fac știință istorică, numărul acestor colegi se poate încadra între degetele unei mâini (cu indulgență ambele mâini). Și atunci de ce să dislocăm aceste documente care sunt de multă vreme în cetatea academică napocensă și să le ducem într-un loc unde nu le va consulta aproape nimeni? Numai pentru satisfacerea orgoliilor unor persoane care nu prea au de-a face cu știința (or fi având negreșit alte calități și competențe)”, a precizat Ioan Bolovan.” Mai multe detalii pe https://ziarul-bn.ro/nelini-te-lumea-academica-transferul-fondului-arhiv...
Ca să nu mai spunem că, Ioan Bolovan a amenințat cu ”aruncarea” petecului de cetățean de onoare, la expeditor, conform confirmării declarației sale făcută într-o discuție telefonică, în cazul în care politicul se mai amestecă în zona științifică și culturală! Nota noastră!


De altfel, ca să lămurim cât de cât problema cu arhivele și punerea unor documente la secret de către anumite servicii, într-o campanie de ascundere a trecutului pentru a se putea manipula în voie, președintele Academiei Române, profesorul univ. dr. Ioan Aurel Pop a declarat, în urmă cu o lună de zile, într-un interviu pentru TVR, în emisiunea Profesioniștii” realizată de Eugenia Vodă că, ” istoria este folosită ca argument de guvernare” ceea ce ne-a amintit de ocultarea, ca să nu spunem altfel a unor importante arhive din trecutul României la ordinul serviciilor! Sigur, cu un ordin cam ilegal, având în vedere că acesta nu are cum să bată legile transparenței și accesului la informație! Dar într-o țară în care ”toate sunt cu susu-n jos”... un astfel de ”ordin” este aproape explicabil. Nu?


https://www.youtube.com/watch?v=S7-mHjeQfoI&t=1259s


4. Dar să revenim la ”oile noastre”: De ce este important CNADCU pentru PSD BN? Dar membri acestuia? Tocmai pentru a pune în ”operă„ ”un fel de trafic de influență” privind, probabil, spălarea ”analfabetului funcțional” Bogdan Ivan, plantat ministru la Cercetare, a cărui teză de pseudodoctorat a fost invalidată chiar de CNADCU! Cum profesorul Bolovan s-a scos, cu subterfugiul amintit, din ”cărțile” PSD BN, așa cum arătam mai sus, trebuia căutat un alt membru CNADCU! Și s-a găsit academicianul Dorel Banabic? Că, poftele lui Radu Moldovan de a ”promova” cam ilegal un ”mucea” fără experiență în administrație, pe post de președinte de CJ BN, că așa ”vrea mușchii lui” și dă el ordin la cei peste 40 de primari roșii din subordine să îl ”scoată” președinte la alegerile din 2024, din pălărie, sunt publice de peste un an și, ”trebuie împlinite” Nu? Cu ajutorul petecelor de hârtie?  


Acum înțelegeți de ce ”Miza acestui joc de folosire a influenței” pentru a repera ”onoarea” inadecvatului ministru de la Cercetare și Digitalizare, care, nu numai că este pe lângă sociologia cu care se laudă că ar fi absolvit-o, la extensia din Bistrița a UBB, într-o grupă de studenți din care cel puțin 5 erau mai bine cotați ca pregătire decât el, dar a și mințit grosier, în ce privește o oarecare teză de doctorat invalidată de CNADCU! Toată șmecheria pesedistă este despre ”murdărirea” unor competențe pentru a ”ridica” în rang niște ”techerghei”? Mai este nevoie de alte dovezi? Pata este pusă pe CNADCU, acest bau bau, pe care Radu Moldovan ar vrea să îl dreseze sau castreze, probabil, prin ceva bucăți de hârtie, denumite pompos: titluri de cetățean de onoare, ca să treacă clasa Ivan Bogdan! Ce fel de onoare poate fi aia când ajungi să te premieze un politruc care nici măcar lecturile obligatorii nu și le-a însușit, un posesor al unor diplome luate cum se iau la PSD, la apelul bocancilor? Și cu cine să fii coleg de premiu? Cu unul care și-a cumpărat și diplomele de școală generală, liceu, etc și mergea pregătit cu plicul de șpagă, la examenul de bac, din Maieru, că cică să scrie profesorul lucrarea, dacă tot știe ce-i de scris, iar între timp a tocat pădurile României, antamate austriecilor care îi livrau milioanele de euro, în avans, pentru a cumpăra lemn furat de gateriști și livrat la negru, pe înțelegere cu pădurarii lacomi și șefii de ocoale nesătui? Cu astfel de cetățeni de ”onoare” să fii coleg? Tu, academician? Tu, profesor universitar? Atunci, la ce ți-ai mai tocit coatele pe băncile universităților, dacă te cobori la acest nivel? Sau cu Ivan Bogdan, despre care avem informații serioase că se ocupa și încă se mai ocupă cu ”psihanaliza clitorisului” unor escorte ale PSD? Întrebări retorice, evident! Dar să înțelegeți că ridiculizăm nevoile biologice, doar extremele acestora, care duc la drame infernale!


5. Reamintim că, în luna octombrie a acestui an, am aflat cu stupoare că atât Radu Moldovan, încă președinte al CJ BN, cât și necoptul ministru al Cercetării și al Digitalizării, Bogdan Ivan ne-au mințit!!! Adică ne-au dat țeapă! Știau ambii, încă din luna martie, 2023, că lucrarea de doctorat a pseudo doctorului Ivan a fost respinsă din motive clare și evidente! Adică nu s-a ridicat nici măcar la genunchiul unei broaște din mediu academic și nu a avut caracter științific! Ca să rezumăm! Cu toate acestea, în iunie, când Ivan-ul a fost uns ministru, culmea, la cercetare, presa titra cu litere de o șchioapă, declarațiile lui Radu Moldovan despre Ivan, cel mai tânăr ministru, doctor în sociologie, ”si dăi si luptă”? Cât de proști, de fraieri și de botaniști ne crede Radu Moldovan? Cât?


6. Concluzie: Nimic ciudat nici aici, nici în alte părți, doar că, între timp țara se duce de râpă, babele se piaptănă, că vin sărbătorile și așteaptă peșcheșuri de la politrucii favorizați. Care o găleată, care o sticlă de ulei, de păr evident, care un kg de zahăr! După noi, potopul, zice un proverb românesc! Așa și cu academicienii și CNADCU! Or fi primit unii dintre ei niște firfirei pentru digitizare, probabil, că digitalizarea este altceva și, s-a pus batista pe țambal? Așteptăm confirmarea tezei prea pesedistului și alegerile în care să votăm maimuțe?

Din clipul de ilustrație, preluat de pe you tube, rezultă că, era și nu era dottore, dar ce a invalidat CNADCU? Și marmota învârtea marota, nu?

cetățeni de onoare?
cetățeni de onoare?

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.