Criza şi căsătoria, casă bună nu fac

Anul 2009, cînd criza a lovit din plin ţara noastră, nu a fost unul prielnic căsătoriilor. Cuplurile s-au gândit de două ori înainte să se arunce într-o asemenea cheltuială, motiv pentru care numărul căsătoriilor a fost mai mic faţă de 2008.
Potrivit datelor compartimentului de stare civilă din cadrul Primăriei Bistriţa, publicate pe site-ul propriu al municipalităţii, în anul 2009 s-au căsătorit 675 de cupluri, cu 70 mai puţine decât în 2008. Diferenţa nu este una foarte mare, dat fiind faptul că majoritatea nunţilor sunt programate cel puţin cu un an înainte, dar criza s-a simţit şi la acest nivel. Lunile cu cele mai numeroase căsătorii încheiate au fost, cum era de aşteptat, iulie şi august. Cel mai probabil, criza va strica multe planuri de măritiş şi în acest an, un motiv fiind cheltuielile costisitoare pentru masa de nuntă, cum preţurile la alimente se aşteaptă să crească în perioada următoare.
Vestea bună este că, totuşi, criza nu a afectat şi numărul de nou născuţi, în municipiu înregistrîndu-se, în 2009, 2376 de naşteri, cu 130 mai multe decât în 2008. De asemenea, a scăzut numărul deceselor, de la 879, la 871.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.