Colibiţa: Pădure de protecţie tăiată la ras

 Protecţia mediului, natură curată, pădure, aer curat, sanătate, înseamnă potrivit dicţionarelor responsabilitate pentru păstrarea în bune condiţii a mediului înconjurător asfel încît să se poată beneficia cît mai mult de efectele pozitive ale naturii asupra fiinţei umane. Cam asta, grosier spus, înţelege cetăţeanul de rînd. Restul, cei care ar trebui să se ocupe de prezervarea pădurilor, apelor, pajiştilor, etc. şi care sînt plătiţi pentru acest lucru, se pare că înţeleg altceva cînd vine vorba de protecţia mediului. Pentru ei, probabil,  înseamnă hăcuirea pădurilor pentru a face cît mai mulţi bani, poluarea apelor pentru a face alţi bani, şi distrugerea pajiştilor şi a peisajelor superbe pentru a ridica vile monstruoase şi alte asemenea chestii inutile.

Un exemplu în acest sens este şi tăierea unui hectar din pădurea de molid care mărginea pînă mai ieri drumul judeţean care urcă de la Bistriţa Bîrgăului la Colibiţa, pe barajul lacului de acumulare. Pentru cunoscători, locaţia la care facem trimitere  se află în partea stîngă a DJ, în a doua curbă, cum urci pe baraj. 

Pentru a afla cu ce a deranjat păduricea cu pricina conducerea Ocolului Silvic Bistriţa Năsăud, astfel încît a decis raderea acesteia şi expunerea versantului cu pricina la inerentele alunecări de teren, specifice zonei, am cerut intervenţia Gărzii de Mediu BN, APM BN şi ITRSV.

Pînă cînd instituţiile menţionate ne vor da un răspuns la întrebarea de mai sus, va sugerăm să vizionaţi clipul ataşat, pentru a vă face o idee despre dezastrul de pe baraj.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.