Ceaiul verde şi minunile sale

Ceaiul verde, una dintre cele mai consumate băuturi din lume, înviorează funcţiile cerebrale şi întârzie procesul de îmbătrânire. Ceaiul verde inhibă dezvoltarea celulelor canceroase şi asigură protecţia ADN-ului, prevenind eventualele mutaţii genetice nocive conform   unui studiu publicat recent in  International Journal of Cancer.
1 Combate radicalii liberi

Radicalii liberi, substanţe din fumul de ţigară, din aerul poluat şi din pesticide, sunt factori de risc pentru organism, contribuind la accelerarea procesului de îmbătrânire.
Toate structurile celulare pot fi atacate de radicalii liberi, chiar dacă nu toate au acelaşi grad de vulnerabilitate. Împotriva acestora, ne folosim de barierele naturale de apărare din hrana de fiecare zi: vitamine (precum A, C şi E), flavonoizi şi săruri minerale. Toate acestea se găsesc din abundenţă în ceaiul verde.

2.Scade nivelul colesterolului
Un studiu recent, efectuat pe un lot de consumatori de ceai verde, a demonstrat că băutorii consecvenţi ai acestei licori aveau nivelul colesterolului „rău“ redus la jumătate, comparativ cu cei care nu au consumat ceai verde.

3 Vine în ajutorul diabeticilor

Specialiştii japonezi din marile  centre medicale din Asia confirmă concluziile renumitului doctor Minowada de la Universitatea Kyoto.

Acesta a constatat că nivelul glucozei existent în urina pacienţilor diabetici mari consumatori de ceai verde scade semnificativ
5 Previne cancerul

Un alt beneficiu al ceaiului verde, demonstrat de specialiştii japonezi, este că băutorii de ceai verde au un risc cu 20-25 la sută mai mic de a face cancer la colon, la vezica urinară, la esofag, la pancreas, rectal sau  stomacal.

Proprietăţile anticancerigene se datorează polifenolilor, care împiedică formarea celulelor maligne. Potrivit specialiştilor, cele mai scăzute rate de mortalitate în urma îmbolnăvirii de cancer se înregistrează în ţările unde se cultivă arborele de ceai. Populaţia din aceste zone bea zilnic ceai verde în concentraţii  mari.

 

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.