BN: Ilişua ocupată de istorie

Primim la redacţie

 

Muzeul Judeţean Bistriţa-Năsăud invită amatorii de istorie, sîmbătă de la ora 10.00, la o întâlnire cu lumea romană, în preajma celei mai importante și reprezentative stațiuni arheologice din județ – castrul roman de la Ilișua, potrivit comunicatului remis presei de CMJBN.
Va avea loc lansarea volumului Corneliu Gaiu, Radu Zăgreanu „Inscripții și pietre sculpturale din castrul roman de la Ilișua” care adună întreaga informație epigrafică și monumentală acumulată din această stațiune, cele aproximativ 100 de monumente vorbind despre credințe, manifestări funerare, personaje și viață socială, probează existența unui atelier de pietrărie în vecinătatea lagărului militar.
O reconstituire în format 3D a castrului roman are menirea de a contribui la înțelegerea efortului constructiv și organizării interne a fortificației.
Prezența membrilor asociației „Terra Dacica Aeterna” va înlesni cunoașterea armamentului și echipamentului militar dacic și roman, cu demonstrații de luptă între zidurile romane, se mai spune în comunicatul citat.

 

Castrul roman de la Ilişua
Castrul roman de la Ilişua

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.